Κορονοϊός – Εμβόλιο: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε #newn #covid19 #κορονοϊός #εμβολιασμός #πλατφόρμα #ραντεβού

«Πρεμιέρα» αναμένεται να κάνει στις 11 Ιανουαρίου η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους προκειμένου να εμβολιαστούν, όπως επεσήμανε στη σημερινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, εστίασε στη σημασία της εγγραφής των πολιτών στην άυλη συνταγογράφηση, όσον αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθώς έτσι οι πολίτες θα λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και οι πολίτες αυτό που θα κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν αυτόματα το ραντεβού.

Πάντως, όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Αναλυτικά, παρακάτω, οι τρεις τρόποι για να κλείσει κάποιος ραντεβού:

1. Με αυτόματο μήνυμα:  Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που θα χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν το ραντεβού τους.


2. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr: Εκεί μπορεί κάποιος με το ΑΜΚΑ του να δει αν ανήκει στις ομάδες που εμβολιάζονται και να κλείσει ραντεβού.


3. Με επίσκεψη σε φαρμακεία και ΚΕΠ: Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε φαρμακεία και ΚΕΠ.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Να σημειωθεί, ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.