“Househusband : Ο Άντρας στην οικιακή εργασία”

Ο "νοικοκύρης του σπιτιού", "χτυπάει" τις ελληνικές πόρτες! Ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει πλέον χώρες όπως η Ολλανδία, η Ινδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Ιαπωνία, η Νορβηγία κ.α. Ας το υποδεχτούμε λοιπόν! #Newn #Blog

Στον κόσμο αλλά κυρίως στην Ελλάδα είναι πολύ γνωστή η εικόνα μιας γυναίκας-νοικοκυράς. Συνήθως αυτό έχει να κάνει από τα στερεότυπα που υπάρχουν σε κάθε κοινωνία και ορίζουν την γυναίκα σε αυτό τον ρόλο. Βέβαια δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν και κάποιες που το κάνουν από επιλογή όμως αυτό το ποσοστό παγκοσμίως είναι πολύ μικρό και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατι.

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα στερεότυπα και τα κοινωνικά κολλήματα σπάσουν; Τι συμβαίνει όταν ένας άντρας αποφασίζει να πάρει το νοικοκυριό, την φροντίδα του σπιτιού και όχι μόνο στα χέρια του; Τι έχουν δείξει οι έρευνες που έχουν ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι; Τι εχουν πει άνθρωποι που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής; Είναι άραγε όλα έτσι όπως τα φανταζόμαστε μέσα στο κλειστό αραχνιασμένο μυαλό μας; Πάμε να εξερευνήσουμε αυτό το μονοπάτι με την ελπίδα ότι θα ξεκολλήσουμε από αναχρονισμένες απόψεις και θα πάμε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία! Τώρα που περισσότερες γυναίκες έχουν υψηλή ισχύ και υψηλά εισοδήματα, οι σύζυγοί τους επιλέγουν να κόψουν τη δουλειά, να στραφούν στην φροντίδα του σπιτιού και στην προσφορά προς την γυναίκα τους.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά την έρευνα και την επιστήμη, γιατί καλά είναι όλα αυτά που λέμε και ιδιαιτέρως όταν είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το καλούπι που μας πιέζει αλλά ακόμη καλύτερα είναι να δούμε τι λένε οι άνθρωποι των γραμμάτων και αυτοί που το έχουν ψάξει σε πιο βαθύ επίπεδο. Συγκεκριμένα, μέσα από μία έρευνα που έγινε βάση πειράματος έδειξε πως οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένες στην εργασία τους από τους άντρες, με αυτό να μην βασίζεται σε διαφορές ειδών εργασίας. Πρόκειται για το γεγονός ότι οι άντρες απολαμβάνουν να εργάζονται λιγότερο. Μάλιστα, η ίδια καθώς και μία άλλη επιστημονική έρευνα έδειξε ότι από την άλλη οι άντρες βρίσκουν την ευτυχία και την γαλήνη μένοντας στο σπίτι.

Ένας άλλος μύθος που καταρρίπτεται μετά από τα πειράματα των επιστημόνων είναι αυτός που θέλει τις γυναίκες καλύτερες στην φροντίδα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ… Ο άντρας είναι ικανότερος σε αυτό το κομμάτι. Τόσο στην αγάπη όσο και στην γέννηση ενός παιδιού οι ανδρικές ορμόνες αλλάζουν κι ετοιμάζονται ωστέ να προσφέρουν. Απο εκει και περα θα μου πειτε γιατι υπάρχουν τόσοι που δεν το κανουν; Ενα χαρακτηριστικο που υπαρχει οργανικα δεν δουλεύει απαραίτητα μόνo του πρέπει να το εξελιξεις. Μέσα σε μία άλλη έρευνα διαπιστώθηκε πως οι πατέρες αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία κατά τη διάρκεια φροντίδας των παιδιά τους από ό, τι με άλλες δραστηριότητες, αλλά οι μητέρες αναφέρουν χαμηλότερη ευτυχία. Και αποδεικνύει την παραπάνω έρευνα που έδειξε ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν να εργάζονται έξω από το σπίτι περισσότερο από ό, τι οι άνδρες και αντιστρόφως φαίνεται ότι οι άντρες απολαμβάνουν να εργάζονται μέσα στο σπίτι περισσότερο από ό, τι οι γυναίκες.

Γενικά αυτό που με είχε θυμώσει εξ αρχής ήταν η διαφορά αντίληψης για το θέμα. Το φαινόμενο γυναίκας που δεν εργάζεται εκτός του σπιτιού είναι απλά κονωνικό στερεότυπο, καμιά φορά δεν μας περνάει καν η σκέψη από το μυαλό της επιλογής. Όμως με τον άντρα δεν ισχύει αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής και κανένας δεν του επέβαλε σε καμία χώρα να το κάνει, αντιθέτως έχει γίνει ολόκληρη φιλοσοφία.

Εν συνεχεία, ας μιλήσουμε όμως για τα πλεονεκτήματα που έχει κάποιος που θα το επιλέξει. Μπορώ να το πω με τρεις κουβέντες. Ηρεμία, απελευθέρωση- ελευθερία, αυτοκυριαρχία. Το να μένεις στο σπίτι σε απελευθερώνει από τα προβλήματα εργασίας, φωνές, γκρίνιες, από τον περιορισμένο χρόνο για σένα, για να δεις του φίλους σου, την οικογένεια σου. Έχεις μία καθημερινότητα που την ελέγχεις μόνο εσύ. Τι θα κάνεις και πότε! Έχεις τον ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει και δεν θα μπορούσες να το κάνεις αν δούλευες, να ξεκινήσεις ένα χόμπι. Σου επιτρέπει να δουλευεις part time σε κάτι που θα αγαπάς και δεν θα σε πιέζει ούτε θα σου επιβάλει κάτι αφού θα είναι για ορισμένο και μικρό χρόνο. Πχ αν σου αρέσει πολύ να γράφεις θα μπορούσες να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με κάποιο σαιτ με η χωρίς χρήματα ή να δημιουργήσεις ένα βιβλίο. Αν σου αρέσει το τραγούδι θα μπορείς να πηγαίνεις χωρίς σκέψη δύο φορές σε ένα καραόκε πάρτι το ΣΚ. Ποιος δεν θα ζήλευε μία τέτοια ζωή; Που μπορείς να κάνεις ότι θες όποτε θες; Και οι μόνες ευθύνες που θα έχεις είναι να φτιάξεις το φαγητό ή να στηρίξεις την σύντροφό σου και να την συμβουλέψεις.

Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΒΡΙΣΚΕΙ ΝΟΗΜΑ!!! Είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ένας άντρας που αγαπάει πραγματικά τον εαυτό του και θέλει να του χαρίσει ποιότητα.

Σε σχέση με το παραπάνω τελευταίο λόγο να τονίσω πως την φροντίδα του σπιτιού μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα ή αν το θέλει μπορεί να τα αναπτύξει. ‘Ολοι πιστευουν πως μιλάμε για έναν τεμπέλη που θα κάθεται σπίτι θα φτιάχνει ένα φαγητό και μετά θα γυρνάει στους δρόμους. Σωστά; Ειδικά στην ελληνική κοινωνία που είναι μέσα στα πατριαρχικά σκατά αυτό δεν θα ακούσετε για μία τέτοια επιλογή; Εγώ έρχομαι για να διαγράψω αυτόν τον επίσης μύθο… Ένας νοικοκύρης θα πρέπει να έχει πολλά περισσότερα από μια απλή γνώση φροντίδας του σπιτιού… Με μία λέξη είναι η βάση της οικογένειας! Με μία τέτοια επιλογή αυτόματα γίνεται το στήριγμα μέσα στο σπίτι. Είναι αυτός που θα συμβουλέψει, αυτός που θα γιατρέψει, αυτός που θα αγκαλιάσει, αυτός που θα ζεστάνει, αυτός που θα προστατέψει, αυτός που θα φροντίσει, αυτός που θα σταθεί, αυτός που θα βάλει μία ταξη, αυτός που θα χαλαρωσει, αυτός που θα ηρεμήσει, αυτός που θα είναι η ομπρέλα σε οτιδήποτε κακό. Είδατε τι πολλά προσόντα χρειάζεται να έχεις γι να το κάνεις… Μπορεί να είναι απαιτητική τελικά δουλειά αλλά σίγουρα πιο ευχάριστη από μια τραπεζα που εχεις να κανεις με ξενο κοσμο.

Δεν είναι ευλογία πραγματική να σου λένε τα πάντα, από τα βιβλία μέχρι αυτούς που το έζησαν, ότι τελικά εσύ έχεις το χάρισμα αυτό και μπορείς να το κάνεις αν το αφήσεις να σε πλησιάσει, γιατι ας μην γελιόμαστε όλα αυτα δεν τα εχουν αναπτυξει οι περισσοτεροι.

Πέρα από όλα αυτά τα ωραία ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν απαιτητικό κόσμο με λίγες δουλειές. Έχει διαπιστωθεί πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δεν μπορούν να βρουν μία σωστή δουλειά και κυρίω αυτοί οι κάποιοι είναι άντρες. Τα επαγγέλματα κυριαρχούνται πλέον από γυναίκες, διότι οι γυναίκες κατά μεγάλο ποσοστό είναι πιο αποτελεσματικές σε οποιαδήποτε μορφή εργασίας. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία σωστή δουλειά. Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μπροστά στον οποίο οι γυναίκες είναι όλο και πιο πιθανό να είναι ο κύριος μισθός σε μια οικογένεια. Ήδη, σχεδόν το ένα τέταρτο των θηλυκών συζύγων κερδίζει περισσότερα

χρήματα από τους αρσενικους συζύγους τους. Οπότε και από αυτήν την άποψη σου λύνει τα χέρια η επιλογή του “νοικοκύρη”, δεν χρειάζεται να ξενυχτάς ψάχνοντας μια δουλειά ούτε να τρέχεις με ένα βιογραφικό στο χέρι. Σε εξυπηρετεί απόλυτα! Φυσικά τονίσαμε και πιο πάνω ότι θα μπορείς αν θέλεις με τον ελεύθερο χρόνο που σου απομένει να βγάζεις κάποιο ευχάριστο μεροκάματο!

Η κοινωνία σου έχει μάθει πως εσύ πρέπει να εργάζεσαι… Λυπάμαι που θα το πω αλλά αυτά είναι αηδίες. Γνωρίζεις πως πέρα από τις αναλύσεις που κάνουν οι επιστήμονες περί ευτυχίας στο σπίτι τόνισαν πως οι άντρες λόγω αυτών των στερεοτύπων πάσχουν από υπερβολικό άγχος γιατί φοβούνται μήπως δεν είναι άξιοι ή επειδή δεν θα είναι αποδεκτοί κοινωνικά; Ξέρεις ότι είναι πιο πιθανό η εργασία στον άντρα να αποβεί μοιραία και θανατηφόρα;

Οι Αμερικανοί άνδρες έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από αυτοκτονία και δύο φορές πιο πιθανό είναι να πεθάνουν από υπερβολική δόση αλκοόλ από τις γυναίκες.Αλλά φανταστείτε: τι γίνεται αν αυτοί οι άντρες είχαν μια διαφορετική οπτική για την αξία τους; Τι θα γινόταν αν περισσότεροι από αυτούς είχαν ενθαρρυνθεί να βρουν αξιοπρέπεια και γαλήνη στα σπίτια τους, αντί αποκλειστικά στο χώρο εργασίας;

Το έργο σας θα είναι πολύτιμο τόσο γενικά όσο και ειδικά για την σύντροφό σας. Μόλις το συνειδητοποιήσετε θα γίνετε όλοι μέσα στο σπίτι πιο χαρούμενοι. Ο καθένας θα έχει βρεί τον σωστό δρόμο του, τον δρόμο προς την γαλήνη.

Εάν το γνώριζαν περισσότεροι άντρες, πόσες οικογένειες θα ήταν πιο δυνατές; Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί; Γνωρίζω ότι κάπου κάποιος τουλάχιστον, ξυπνά αυτές τις μέρες, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και αυτό είναι που με σπρώχνει να ενθαρρύνω όλο και περισσότερους να το κάνουν!!!

Δεν είναι τυχαίο πως όποιος το δοκίμασε έμεινε σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Μάλιστα, έχει αναφερθεί πως τις περισσότερες φορές όταν επιλέγεται ένας τέτοιος δρόμος ο άντρας ανεβαίνει στα μάτια της γυναίκας του και αυτο κάνει την επιθυμία της για το προσωπο του μεγαλύτερη, φτιάχνοντας έτσι την σεξουαλική τους ζωή… Γιατι φυσικά όταν και οι δύο είναι ευτυχισμένοι σε μια διαρκώς ομαδική προσπάθεια να ζήσουν αρμονικά, αυτομάτως αλλάζουν όλα προς το καλό ανάμεσα τους.

Συν τοις άλλοις, εμπειρίες που έχουν μοιραστεί άντρες του σπιτιού επισημαίνουν πως δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτήν στην ζωή κάποιου. Επίσης, αναφέρουν πως όλο και περισσότεροι χρειάζεται να ενθαρρυνθούν, μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που τόνισαν ότι θα έπρεπε και να το γιορτάσουν τόσο χαρούμενοι έχουν γίνει.Στην συνέχεια συμβουλεύουν όλους τους άντρες εκεί έξω να το κάνουν να είναι πρόθυμοι να το τολμήσουν να το δοκιμάσουν και αυτοί είναι σίγουροι πως θα μείνουν και θα το βρουν επίσης ικανοποιητικό.

Κατανοώ πως είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις και να γίνεις κάτι έξω από αυτό που σου πλασάρουν αλλά αν είναι να γαληνεύσεις ίσως χρειάζεται να κάνεις την επανάσταση σου! Και φυσικά να απαιτήσετε τον σεβασμό! Μπορεί να έρθει μια στιγμή που να μην αισθάνεστε καλά, η πίεση από στενόμυαλους μπορεί να σας φτάσει στα όριά σας. Όμως, αυτή είναι η ώρα που πρέπει να σεβαστείτε την σύντροφό σας και τον εαυτό σας, γιατί αυτοί που θα σας κρίνουν αρνητικά έτσι πιστέψτε με ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

ΙΔΕΑ…ΑΠΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ. Μόλις το αντιμετωπίσετε, σίγουρα θα ακολουθήσει μια ομαλή διαδρομή.

Μια σχέση αγάπης υποτίθεται ότι είναι μια ιερή σχέση όπου δύο άνθρωποι μοιράζονται τα πάντα μαζί και κρατούν ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο. Αν αλλάξουμε τους κανόνες, μπορούμε να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε παράδεισο. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι συμβιβασμός.

Πάμε να δούμε τι συμβουλές έχουν δώσει κάποιοι άντρες του σπιτιού για να έχεις επιτυχία και να μην φοβηθείς ούτε λεπτό (το γνωρίζω κανένας δεν σε προετοίμασε αλλά δεν είναι τόσο κακό να ψάξεις την ηρεμία και την χαρά μέσα από έναν διαφορετικό δρόμο που δεν χωράει στα μικρά μυαλά τους):

1. Το φύλο δεν έχει σημασία: Σε έναν κόσμο όπου προσπαθούμε να επιτύχουμε ισότητα των φύλων, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το φύλο δεν αποτελεί μειονέκτημα για την ικανότητά σας να μείνετε στο σπίτι και να το φροντίζετε, ενώ η γυναίκα σας είναι αυτή που πηγαίνει στη δουλειά για να κερδίσει χρήματα. Εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άντρες το κάνουν και τώρα όλο και περισσότεροι, δείχνει ότι το φύλο δεν έχει σημασία σε καμία δουλειά. (άλλωστε ένας γνωστός μου, μου είχε πει ότι θα επιτύχουμε κοινωνικά την ισότητα όταν υπάρξουν και νοικοκυριά που στηρίζονται στους άντρες και μόνο)

2. Βάλτε τα δυνατά σας: Το να βάλεις τα δυνατά σου σημαίνει ότι τόσο η γυναίκα που εργάζεται όσο και ο άντρας που είναι στο σπίτι μπορούν να ευδοκιμήσουν και να είναι ευτυχισμένοι. Θα δώσετε ένα εξαιρετικό παράδειγμα σε μια κόρη ή έναν γιο που έχετε ή ακόμη και κοινωνικά με την ευτυχία που θα έχετε δημιουργήσει, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίζεται ο ένας τον άλλον στη δουλειά σας και στην καθημερινή σας ζωή.

3. Θυμηθείτε ότι ο άντρας του σπιτιού είναι δουλειά: Ένα από τα οφέλη αυτού είναι ότι το άτομο που διευθύνει το νοικοκυριό γιορτάζει επίσης τις προσπάθειές του και δεν περιθωριοποιείται. Επίσης χρειάζεται να δώσετε στην σύντροφό σας να καταλάβει πως εκεί που ζει πρέπει να έχει απίστευτο σεβασμό αφού είναι ο χώρος δουλειάς σας εκτός από το σπίτι σας!

4. Πώς μπορώ να είμαι καλός άντρας ή μπαμπάς πλήρους απασχόλησης; Να έχετε απλά εμπιστοσύνη στον εαυτό σας κι αν αγαπάτε πραγματικά τον άλλον ή τους άλλους θα τα πάτε σίγουρα εξαιρετικά όλα πηγάζουν από εσάς και στηρίζονται επάνω σας.

5. Να είστε προσεκτικοί στις ανάγκες όλων: Όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική οπτική των πραγμάτων. Θα χρειαστεί να προσέξετε ως το άτομο που αισθάνεται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο τόσο για τη σωματική όσο και την ψυχική τους ευημερία. Επίσης είστε αυτοί που κρατάει τα ηνία σε όλα όπως και στον χρόνο (πχ. να είστε σίγουροι ότι όλοι τρώνε και κοιμούνται αρκετα) Άλλωστε είπαμε και παραπάνω πως αυτό είναι από τα χαρακτηριστικά που θέλουμε!

6. Να είστε οργανωμένοι:Είναι σημαντικό ποτέ να μην χάσετε τον έλεγχο αφού όλα στηρίζονται σε εσάς. Το πρόγραμμα όλων πρέπει να τον γνωρίζετε και να υπενθυμίζετε ότι χρειάζεται.

7. Βάζοντάς τους σε τάξη: Περίπου ισχύουν τα ίδια με το 6. Είναι πολύ συχνό λόγω φόρτου εργασίας η γυναίκα σας να τα χάνει εσείς τότε χρειάζεται να παρέμβετε και να την επαναφέρετε στην δυναμική της και στον δρόμο της.

8. Μαγειρέψτε το:Απλώς δεν μπορείς να είσαι υπέροχος σύζυγος αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις καλά. Μάθετε στο διαδίκτυο, λάβετε βοήθεια από τους φίλους σας ή συμμετάσχετε σε μαθήματα μαγειρικής. Ένα υπέροχο γεύμα μπορεί να φωτίσει τη διάθεση των μελών της οικογένειάς σας και να εξασφαλίσει μια αξέχαστη στιγμή για όλους.

9. Θυμηθείτε να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας: Η τάξη δεν ισχύει μόνο για τα υπόλοιπα άτομα αλλά και για εσάς… Άλλωστε είναι ένα προτέρημα αυτό της όλης κατάστασης μην το ξεχνάτε. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθετε εσείς καλά να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν ώστε να είστε οι βράχοι των υπολοίπων. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκεντρωθείτε ή να εστιάσετε σε εσάς, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας με αίσθηση ανανέωσης. Θα είστε πολύ πιο ικανοί αν το κάνετε.

10. Ζητήστε βοήθεια όταν νιώσετε την ανάγκη: Δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες. Είστε πάντα ζευγάρι και χρειάζεται να σας στηρίξει και η άλλη όταν το χρειαστείτε, για αυτό μην νιώσετε φόβο ή ντροπή να ζητήσετε βοήθεια. Μην παίρνετε όλο το βάρος επάνω σας αν νιώθετε πως δεν αντέχετε απλά συζητήστε για μία ανάσα και ένα χέρι βοηθείας!

11. Μην προσπαθείτε για την τελειότητα: Μια μεγάλη πτώση που πολλοί άνθρωποι έχουν στην προσπάθειά τους να διευθύνουν ένα νοικοκυριό είναι που προσπαθούν να γίνουν τέλειοι. Ο λόγος είναι ότι με την προσπάθεια για τελειότητα σε οποιαδήποτε κατάσταση θα προετοιμάζεστε μόνο για αποτυχία. Όταν συμβεί αυτό, εμφανίζεται η απογοήτευση και το αίσθημα αδυναμίας και ανικανότητας γίνεται έντονο. Αυτό δυστυχώς μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει τους άντρες να αμφισβητούν συνεχώς τον εαυτό τους και στη συνέχεια να κάνουν λάθη που συνήθως δεν θα είχαν κάνει.Έχοντας αυτό υπόψη, προσπαθήστε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας εάν είστε ένας από τους πολλούς άντρες που προσπαθούν να φροντίσουν το σπιτικό τους ενώ η γυναίκα τους είναι στη δουλειά. Επιπρόσθετα, κάνοντας αυτό το βήμα σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να έχει κολλήσει στη νοοτροπία του 1800 είναι δύσκολο έργο. Η καλύτερη διαδρομή είναι η επαφή με την σύντροφό σου ώστε να της δώσεις χώρο να σε στηρίξει και να το συζητήσει μαζί σου.

12. Τι πρέπει να γνωρίζετε για έναν άντρα σπιτιού- η πιο λεπτή γραμμή: Είναι μία ευλογία να σας δίνετε αυτός ο ρόλος και να είστε φτιαγμένοι με τα χαρακτηριστικά αυτά και δεν πρέπει να τα πετάξετε αψηφώντας αυτό το χάρισμα για μια δουλειά σε ένα γραφείο.Το να βυθιστείτε και να αφήσετε την εργασία πλήρους απασχόλησης σε ένα γραφείο για να γίνετε μπαμπάς ή σύζυγος πλήρους απασχόλησης, είναι ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνετε. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι άντρες αφήνουν τις παραδοσιακές δουλειές τους στο γραφείο και κάνουν ακριβώς αυτό – και το αγαπούν επίσης. Ενώ μπορεί να θυσιάσουν μια πιο στερεοτυπική σταδιοδρομία, με το να είναι ένας μπαμπάς στο σπίτι και να υποστηρίζουν τη γυναίκα τους στη δουλειά και αυτό σημαίνει ότι θα ευημερήσει μέσω αυτού. Σε καταστάσεις όπου η σύζυγος δεν είναι μόνο ο κύριος κερδοφόρος, αλλά και εξαιρετικά φιλόδοξη, μπορεί να είναι μια ευκαιρία που καλύπτει τις ανάγκες κάθε συντρόφου στο γάμο.

Αισιόδοξο και σημαντικό είναι ότι κανένας ποτέ δεν το μετάνιωσε. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν να δώσουν να προσφέρουν να στηρίξουν να φροντίσουν. Δεν έχετε ιδέα αν δεν το ζήσετε πόσο υπέροχα αποτελέσματα θα έχει για την σχέση σας όλο αυτό και πόσο θετικό είναι για την σύντροφο σας, πόσο θα ανεβείτε στα μάτια της και πόσο λιώμα θα την κάνετε. Ποια άλλωστε δεν θα ήθελε να έχει ένα στήριγμα και μία βάση; Ποια δεν θα ήθελε ο σύντροφός της να είναι ο σύμβουλος και η προστασία της; Ποια δεν θα ήθελα να έχει έναν άντρα σπιτιού που θα την φροντίζει;

Τώρα που αναφέρθηκε και στις γυναίκες να πω πως είναι πολύ σημαντικό να στηρίζετε και να καταλαβαίνετε κι εσείς τους συντρόφους σας, σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που δεν θα έχει όρεξη να μαγειρέψει ή δεν θα έχει ψυχική δύναμη να σας στηρίξει εκείνη την στιγμή… Αλλωστε άνθρωποι είμαστε το ότι είμαστε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα περιβάλλον δεν ισχύει ότι πάντα έχουμε την δύναμη να γίνουμε στήριγμα ούτε να κάνουμε κάτι από την καθημερινότητα μας… Να θυμάστε πάντα πως στο σπίτι ακολουθείτε το πρόγραμμα του γιατι αυτή είναι ο χώρος εργασίας του… Επίσης, να σκέφτεστε πως όλα αυτά τα κάνει όχι μόνο επειδή έψαξε την ευτυχία και την υγεία τους αλλά επειδή σε αγαπάει.Κατανοείστε πως κι αυτός θα έχει προβλήματα και μάλιστα πολλές φορές θα αμφισβητήσει πολλά λόγω κοινωνίας, εσεις θα πρεπει να είστε εκεί και να του υπενθυμιζετε πόσο σημαντικός είναι και πόσο υπέροχα είναι όλα αυτα που προσφερει στην σχέση σας και σε εσας. Πόσο περήφανη είστε για αυτόν! Είστε ομάδα και αυτή η ομάδα χρειάζεται να είναι δεμένη σε όλα με σεβασμό και κατανόηση. Αλλά αρκετά σας είπα για πρώτη φορά δεν είστε εσείς το θέμα μας! Αλλά οι άντρες που όταν θέλουν είναι εξίσου υπέροχοι!

Αλληλοσυνδέεστε για να φτιάξετε αυτόν τον δεσμό!

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος εν κατακλείδι να γίνεις άντρας σπιτιού αρκεί η Αγάπη να βρίσκεται στον πυρήνα σας, στην κάθε κίνηση σας, να θέλετε να προσφέρετε και να το κάνετε απο τα βάθη της ψυχής σας. Να χαίρεστε με την ευτυχία της συντρόφου σας και με την εξέλιξη της, ζώντας κι εσεις την δική σας ευτυχία και ηρεμία. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να το κάνετε σωστά και όλοι έρχονται με αυτό με ένα διαφορετικό σύνολο εμπειριών ζωής και ηθικής.Κρατήστε την αγάπη στην πρώτη γραμμή. Αυτή η αγάπη είναι το βασικό συστατικό για μια ευτυχισμένη ζωή συντροφικότητας είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός. Και όσο ακούγεται κλισέ, συχνά πρέπει να δείχνετε τα συναισθήματά σας στο αγαπημένο σας πρόσωπο Θυμηθείτε, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τον ποιοτικό χρόνο.

Νέος κόσμος και νέοι κανόνες. Όλα εξαρτώνται από εμάς! Θαυμάστε τους εαυτούς σας που το κάνουν πράξη γιατι εμείς ήδη σας θαυμάζουμε!!! Είστε υπέροχοι και σας αγαπάμε!!!

*Αφιερωμένο στα υπέροχα αγόρια που με βοήθησαν να εμβαθύνω σε αυτό που επιθυμούσα!!! Και σε όλους εσάς που ανήκετε ή θα ανήκετε σε αυτούς!!!

Επιμέλεια: Σουσσάνα Τσολακίδου Γιαννάκη

Ηθοποιός- Δημοσιογράφος