«Αέρας κοπανιστός» το πρόγραμμα εσωτ. τουρισμού λέει το ΚΙΝΑΛ

Κοινή δήλωση των βουλευτών Γιώργου Φραγγίδη – Γιώργου Νικητιάδη

«Το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που υιοθέτησε το Υπουργείο Τουρισμού, αποδεικνύεται δυστυχώς αέρας κοπανιστός», δήλωσαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης και Γ. Νικητιάδης. Υποστηρίζουν ότι «ο Υπουργός Τουρισμού δείχνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τον τουρισμό και την τουριστική αγορά, όταν επαίρεται για την δήθεν μεγάλη αποδοχή που είχε το πρόγραμμά του από τα καταλύματα της χώρας.

Οι αριθμοί ωστόσο διαψεύδουν τον κ. Θεοχάρη. Η χώρα επισήμως διαθέτει περίπου 49.200 καταλύματα. (10.000 ξενοδοχεία και 39.200 καταλύματα επιπλωμένων διαμερισμάτων). Συμμετοχή στο πρόγραμμα δήλωσαν μόλις 1955 καταλύματα. Ο κ. Θεοχάρης χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δηλώνοντας ότι «ξεπέρασε κάθε προσδοκία». Το γεγονός δηλαδή ότι μόνο το 4% των καταλυμάτων της χώρας, εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του σε μια περίοδο που κάθε κατάλυμα θα αγωνιούσε να συμμετάσχει, ο κ. Υπουργός το θεωρεί επιτυχία !!!
Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς γνώση, χωρίς σχέδιο χωρίς επαγγελματισμό στο χώρο του τουρισμού.
Αγνοήθηκε πλήρως το σχέδιο εσωτερικού τουρισμού που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, που με απολύτως κοστολογημένα ποσά και υλοποίηση, θα προσέθετε στο ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον 2 δισ. Εμείς θα συνεχίσουμε με εποικοδομητικές προτάσεις, αλλά ταυτοχρόνως και με κριτική για τα ατέλειωτα λάθη της κυβέρνησης στο τομέα του τουρισμού», καταλήγει η γραπτή τους δήλωση.