Σκέψεις Κυριακής. Σημείωμα του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Ευριβιάδη Ελευθεριάδη

Όλη η εβδομάδα που πέρασε είχε σαν κεντρικό ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης την agrotica και την παρουσία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη.

Με την παρουσία του Προέδρου στην πόλη μας, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας των δύο νομαρχιακών οργανώσεων Α και Β Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του Προέδρου, η ψυχολογία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν το κόμμα μας να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, οδήγησαν σε μια μαζική εκδήλωση με έναν πολύ χλιαρό φόρτο κινητοποίησης.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον μαζεύει και συσπειρώνει τον κόσμο του εύκολα και με μια αυξανόμενη δυναμική. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην μείνουμε σε αυτό. Οφείλει ο καθένας από εμάς να ανοίξει τον κύκλο του, να έρθει κοντά με κόσμο, πολίτες, συνεργάτες, συναδέλφους, συγγενείς. Μην εγκλωβιστούμε στους οικείους αλλά να ξεφύγουμε προς την κοινωνία. Δεν είναι εύκολο. Έχουμε ξεμάθει στην εξωστρέφεια.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα θα σχεδιάσει δράσεις και εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου σε όλη την πόλη, σε όλες τις δημοτικές οργανώσεις. Σκοπός και στόχος σε πρώτη φάση να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο στις περιοχές του. Αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. Όχι η παρουσία των θεσμικών αλλά η παρουσία των τοπικών. Να δουλεύουμε δηλαδή με ομόκεντρους κύκλους.

Υγ.: Δεν αλλάζει η καθημερινότητα μας με το FlyOver προς το καλύτερο. Ίσα ίσα καθημερινά θα δυσχεραίνει. Περισσότερα προσεχώς.

Υγ2: για την Agrotica και τις διεκδικήσεις των αγροτών, θα υπάρξει αναλυτική προσέγγιση τις επόμενες ημέρες. Μόνο μια επισήμανση. Μην τσιμπάτε στις συγκρούσεις που θα επιθυμεί η εξουσία ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες.