Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος Αλλαγής

 

Τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς πληροφορούμαστε ότι ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη εναντίον και άλλων, πέραν των αρχικών που είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία πρόσωπων, από τους οποίους θα ζητηθούν ευθύνες για την πρωτοφανή εκείνη καταστροφή.

Τρία χρόνια με κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν υπήρξε βοήθεια της Πολιτείας στο έργο της Δικαιοσύνης προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία απονομής της. Αντιθέτως, υπήρξαν κωλυσιεργίες, αβελτηρίες και ιδιοτέλειες όπως φάνηκε από την αιφνίδια επίσκεψη των εισαγγελικών λειτουργών, προ ημερών, στο Χαλάνδρι προς αναζήτηση επιπλέον στοιχείων.

Όσοι ολιγώρησαν, αδιαφόρησαν και οδήγησαν με πράξεις η παραλείψεις τους στην πρωτόγνωρη εκείνη τραγωδία δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από γραφειοκρατικές και διοικητικές  καθυστερήσεις. Οι συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που τόσο άδικα χάθηκαν στο Μάτι  απαιτούν την επίσπευση των διαδικασιών και την, κατά το δυνατό, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Ζητάμε από την κυβέρνηση να εισφέρει σ’ αυτή την διαδικασία ό,τι απαιτείται προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχεία και ομαλή διεξαγωγή της δίκης και η υποδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.