Ανακοίνωση του Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κ.Τ. Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

 

Με την είσοδο της Χώρας στην επόμενη φάση της πανδημίας  αποκαλύφθηκε η έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού ως προς τη διαχείριση της, με κορωνίδα τη μη διεξαγωγή επαρκούς αριθμού διαγνωστικών τεστ, παρ’ όλες τις οδηγίες που έχει δώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πλέον δεν κρύβεται η έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού, με τον ΕΟΔΥ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο βάρος της κατάστασης, ενώ επικρατεί γενικότερη ασάφεια για τον ρόλο κάθε φορέα στην αλυσίδα της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας. Επιπλέον, οι αντιφατικές επίσημες ανακοινώσεις και η έλλειψη σαφών οδηγιών  από τον ΕΟΔΥ προς τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και προς ιδιώτες γιατρούς ως προς τη διαχείριση των περιστατικών με κορωνοϊο,  οδηγεί σε ασφυξία τα νοσοκομεία, σε αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των υγειονομικών και σε  δυσκολία νοσηλείας των περιστατικών.

Τα πιο πάνω σε συνδυασμό με την διακοπή  της καθημερινής ενημέρωσης και την χαλάρωση του ελέγχου εφαρμογής των μέτρων, συντηρούν μια πλαστή εικόνα εφησυχασμού στον πληθυσμό, της οποίας τις συνέπειες βιώνουμε σήμερα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Καλούμε λοιπόν, την κυβέρνηση να προχωρήσει όσο είναι καιρός στην εκπόνηση συνολικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να πάψει να μετακυλύει την ευθύνη στους πολίτες. Οι  οποίοι όπως απέδειξε η αρχή της κρίσης, όταν είναι επαρκώς ενημερωμένοι επιδεικνύουν και την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις.