Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα στο Παπανικολάου

Αυτά τα μέτρα ισχύουν από σήμερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου #newn #papanikolaou #thessaloniki

Έκτακτα μέτρα τίθονται σε ισχύ από σήμερα στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και των ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.Τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν κατά προτεραιότητα. Από την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων εξαιρείται το «Εξωτερικό Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών που νόσησαν με COVID 19» λόγω του ειδικού σκοπού του. Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχιση του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
  • Μείωση όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων κατά ποσοστό 80% και θα διενεργούνται μόνο τα επείγοντα (έκτακτα χειρουργεία και άκρως σοβαρά, όπως π.χ. ογκολογικά περιστατικά). Το μέτρο αυτό έχει ισχύ ως την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Η συνέχιση του θα επανεκτιμάται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
  • Οι ασθενείς ως τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά.
  • Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.
    -Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του Συντονιστή Διευθυντή της κλινικής.
  • Συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των ισχύοντων μέτρων που αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους (πλην των περιπτώσεων που υπάρχει ιατρική αντένδειξη).

Το νοσοκομείο απευθύνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

«Μένουμε ψύχραιμοι – δίνουμε αίμα!»

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, λόγω της αναπόφευκτης  επίπτωσης στην προσέλευση, πράγμα που προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, η αιμοδοσία του νοσοκομείου  συνεχίζεται κανονικά σε ξεχωριστό μεμονωμένο κτήριο, κοντά στην πύλη (Κτήριο Αιμοδοσίας).  Τονίζουμε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών

8:30-14:00 Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή
17:00-20:00  Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή