Η Χριστιάννα Μπάμπε στο newn.gr

Η Χριστιάννα Μπάμπε είναι αθλήτρια του CrossFit και ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία έχοντας περάσει από πολλά και διαφορετικά αθλήματα. Έχει σερί διακρίσεων τον τελευταίο χρόνο σε αγώνες στο εξωτερικό και φέτος κυνηγάει μία πρόκριση για τα ημιτελικά/semifinals πριν τα CrossFit Games.

· Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις από το crossfit;

Ζω τη κάθε ημέρα πολύ έντονα κυρίως οι ώρες της προπόνησης για μένα έχουν αρκετή ένταση θα έλεγα ότι η πρώτη ανάμνηση που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω την λέξη CrossFit  είναι τα πολλά συναισθήματα ευχαρίστησης, ικανοποίησης αλλά και αρκετού πόνου που βιώνω καθημερινά!

· Γιατί crossfit και όχι κάποιο άλλο άθλημα; Δεν είναι πολύ μεγάλες οι απαιτήσεις για μία γυναίκα;

Συγκεκριμένα έχω περάσει από πολλά αθλήματα με τελευταίο την ελληνορωμαϊκή πάλη πριν το CrossFit. Είναι όλα θέμα γούστου !Το CrossFit είναι ένα άθλημα με μεγάλη ποικιλία από πολλά αθλήματα  όπως και πολλές διαφορετικές ασκήσεις πράγμα που κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρον ανεβασμένο στον ασκούμενο/αθλητη! Όσο αφορά το θέμα των απαιτήσεων άντρας γυναίκα, μπορούν και τα δυο φύλλα ισάξια να ενταχθούν στο άθλημα, μας έχουν δείξει εξάλλου πολλαπλές φορές οι γυναίκες ότι είναι πολύ δυνατές και αρκετά ταλαντούχες!

· Γράφτηκε ή ειπώθηκε ποτέ για σένα κάτι που να σε πλήγωσε ή να σε εξόργισε;

•Όχι ποτέ, προς το παρών τουλάχιστον ( χαχαχα) σίγουρα αρνητικά σχόλια τα περιμένω χωρίς αυτό να με κάνει να νιώσω περίεργα η ακόμα να με εξοργίσει! Είναι η κάθε άποψη δεκτή ,δε μπορούμε να αρέσουμε σε όλους!

Πως αντιμετωπίζεις σχόλια  για την εξωτερική σου εμφάνιση.

Γενικά είμαι άνθρωπος που αν κάτι αρέσει σε εμένα δεν ακούω κάποιον άλλον

Τώρα προφανώς θα υπάρχουν αρνητικά σχόλια κυρίως για την σωματική μου διάπλαση. Ο πρωταθλητισμός αλλάζει το σώμα σου επειδή αλλάζει η ζωή σου και η καθημερινότητα σου πολλές ώρες προπόνησης συγκεκριμένο φαγητό και ξανά από την αρχή! Από την στιγμή που εμένα αυτό με γεμίζει σαν άνθρωπο δεν υπάρχει καμία αντιμετώπιση των αρνητικών σχολίων διότι δεν τα εισπράττω και ας υπάρχουν!

· Ποιοι είναι οι στόχοι σου οι προσωπικοί; Σαν ατομικό άθλημα που είναι το crossfit που θα ήθελες να φτάσεις;;

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι αρκετοί,δε μαρεσει να μιλάω για αυτούς αλλά θα κάνω μια εξαίρεση (χαχαχα)Αρχικά η γνώση είναι το παν η γνώση είναι δύναμη! Μαρεσει πολύ να μαθαίνω νέα πράγματα και να ψάχνομαι πάνω σε αυτές

Όσο για το που θα ήθελα να φτάσω το CrossFit είναι αυτονόητη η απάντηση, ένας αθλητής ολυμπιακών αθλημάτων ο υψηλότερος του στόχος είναι η Ολυμπιάδα. Σε εμάς το αντίστοιχο η πιο υψηλή διοργάνωση είναι τα CrossFit Games σαφώς κ εκεί θέλω να φτάσω αρκετές φορές!

· Θα πάρεις μέρος σε αγώνες και αν ναι σε ποιους;

•Η νέα σεζόν ξεκινάει με το Athensthrowdown μια από τις δυνατότερες διοργανώσεις στην Ευρώπη που διοργανώνει η χώρα μας με παρά πολλούς δυνατούς αθλητές από το εξωτερικό! Ύστερα έχουμε τα προκριματικά για τα semifinals και αργότερα τα ημιτελικά αν όλα πάνε βάση πλάνου

· Είναι το crossfit διαδεδομένο στην Ελλάδα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλές;

Η Ελλάδα αργεί να εισχωρήσει  σε καινούργια ερεθίσματα, αρχίζουν βέβαια και μπαίνουν νέοι αγώνες εντός χώρας κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να ενταχθεί το άθλημα μας και να γίνει πιο γνωστό. Θα μπορούσε ακόμη και στα σχόλια στις τάξεις την ώρα της γυμναστικής να υπάρχει μάθημα άρσης βαρών ή ενόργανης γυμναστικής (που είναι τα βασικά της CrossFit)

· Παρατηρούμε ότι πάρα πολλά νέα κορίτσια ασχολούνται με το crossfit. Πως έγινε «μόδα» το συγκεκριμένο;

Τα social media πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας. Σίγουρα μερίδιο πέφτει και στο γεγονός ότι το CrossFit συνδυάζει αερόβια προπόνηση και βάρη ,βλέποντας έτσι άμεση διαφορά στο σώμα σου!

· Ασχολείσαι με την προπονητική;. Τι συμβουλές θα έδινες σε ένα νέο κορίτσι ή αγόρι που αγαπά τη γυμναστική  και είναι μέρος της ζωής του, τι θα τους έλεγες να προσέξουν ή να αποφύγουν;

Η προπονητική είναι ένα κεφάλαιο που έχω αφήσει πίσω προς στιγμη για να είμαι focus σε αυτό που κάνω χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε διαβάζω και δε ψάχνομαι πάνω σε αυτήν!Θα τους συμβούλευα να βάζουν στόχους εφικτούς έτσι ώστε να τους καταφέρνουν και να υπάρχει μια ώθηση ενα μικρό κίνητρο ενα boost για τον επόμενο στόχο!Να κάνουν αυτό που τους εκφράζει

Επίσης βασικός παράγοντας είναι ο προπονητής είναι όλες οι βάσεις που χρειάζεται ένα νέο παιδί σε ένα νέο ξεκίνημα!