Ανακοίνωση Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής

Ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση του κ. Πορτοσάλτε σχετικά με το θέμα της ραγδαίας αύξησης των μετακλητών, που ανέδειξε το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι «είναι εύκολο να παρουσιάζεις στοιχεία, αλλά είναι δύσκολο να τα ερμηνεύεις».

Τουλάχιστον δεν διέψευσε τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, τα οποία δείχνουν αλματώδεις ρυθμούς πρόσληψης μετακλητών μέσα στον ένα χρόνο διακυβέρνησης από την ΝΔ. Πάλι καλά που το ΠΑΣΟΚ και ο Γεώργιος Παπανδρέου δημιούργησαν την ανοικτή βάση δεδομένων προσωπικού του Δημόσιου Τομέα (apografi.gov.gr) ώστε να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται για τις προσλήψεις που κάνει κάθε κυβέρνηση.


Στην ουσία του θέματος των μετακλητών, ο κ. Γεραπετρίτης συνέχισε λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα, ότι με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (Ν4622/2019) μπήκαν απαράβατα όρια στον αριθμό των μετακλητών που μπορεί να έχει κάθε υπουργός. Εκείνο που αριστοτεχνικά αποσιώπησε ο κ. υπουργός, είναι το γεγονός ότι μια παράγραφο παρακάτω, στο άρθρο 46 παράγραφος 6 του ίδιου νόμου της ΝΔ που υποτίθεται ότι έθεσε όρια στον αριθμό των μετακλητών, αναφέρεται ότι «Ο αριθμός των θέσεων συνεργατών που προβλέπονται στην παράγραφο 2 μπορεί να αυξάνει κατά κατηγορία και γραφείο ανάλογα με τις ανάγκες του κατά περίπτωση μέλους της Κυβέρνησης ή Υφυπουργού…». Δεν υπάρχει, δηλαδή, κανένα όριο στον αριθμό των μετακλητών που μπορεί να έχει ένας υπουργός, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του κ. Γεραπετρίτη.


Ο κ. Γεραπετρίτης οφείλει να σέβεται τον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου κυβερνά, και όχι να τον αντιμετωπίζει σκαιά ψευδόμενος ασύστολα. Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, απαιτώντας την λογοδοσία και διαφάνεια την οποία η κυβέρνηση οφείλει στον ελληνικό λαό. Έχουμε δώσει μάχες και έχουμε κάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις-σταθμούς για να υπερασπιστούμε την διαφάνεια του Δημόσιου βίου. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.