Ανατολή Κωνσταντινίδου και Ωραιοζήλη-Μαρία Κουτσουπιά την Τετάρτη το απόγευμα στο ”Σαν τη γάτα με το σκύλο…”

Τετάρτη απόγευμα και λόγω covid 19 μικρή μετακίνηση ώρας, άρα 18:00 με 19:30. Νικολοπούλου Αναστασία και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς από τον φιλόξενο χώρο του ΑνφάνΓκατέ επί της Αγίου Δημητρίου και την συχνότητα του NewnWebRadio.

Μαζί μας τηλεφωνικά από Βρυξέλλες η δικηγόρος και ανερχόμενη περσόνα, νεαρά κυρία Κουτσουπιά Ωραιοζήλη-Μαρία του Φωτίου, απόφοιτος Νομικής Α.Π.Θ., κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων πάνω σε κλάδους της Νομικής -από το Ε.Κ.Π.Α.- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου/Διοικητικού Δικαίου / Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Υποψηφία Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.. Θα μας μιλήσει για ζητήματα επικαιρότητας και για το φρέσκο και νεανικό εγχείρημα της, την σειρά podcast ”Tell Me A Secret”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Στο στούντιο μαζί μας και τηρώντας κάθε μετρό προστασίας, η νεαρά πολιτικός κα. Ανατολή Κωνσταντινίδου. Εκπαιδευτικός, δραστήρια σε κοινωνικά ζητήματα, όπως πχ ισότητα των φύλων και προστασία γυναικείων δικαιωμάτων, επί πολλά έτη δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, πολιτεύτρια με την Ν.Δ. και εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα Αντιδήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πάνω στο αντικείμενο του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας. Θα μιλήσουμε μαζί της για ζητήματα του κλάδου της, της Θεσσαλονίκης και της τρέχουσας καθημερινότητας.

H κα. Κωνστνατινιδου και η δραστηριότητα της:

Είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Νεάπολις και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων – Δια Βίου Μάθηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία.Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής,Γερμανικής και Ιταλικής γλώσσας. Είναι μάχιμη εκπαιδευτικός από το 2005 μέχρι και σήμερα, έχει υπηρετήσει σε δημόσια σχολεία νησιών του Βορείου Αιγαίου και νομών της Μακεδονίας, ενώ απέκτησε και διοικητική εμπειρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαδρομή της στην εκπαίδευση περιλαμβάνει επιπλέον την ενεργή συμμετοχή της σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές συνεδρίων για σημαντικά θέματα της σχολικής κοινότητας καθώς και αγώνες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), την ενημέρωση για το AIDS και τα ναρκωτικά και άλλα ζητήματα της νεότητας. Έχει πλούσια κοινωνική δράση ως εμπνεύστρια της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συμμετοχή σε φιλανθρωπικά σωματεία (Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ασβεστοχωρίου κ,ά), σε ομάδες και πρωτοβουλίες εθελοντισμού (ΛΑΜΨΗ & ΕΛΕΠΑΠ κ.ά) και σε τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους (Σύλλογος Απανταχού Γηγενών Γυναικών Επιστημών «Αρχαία Στρέψα», «Κίνηση Πολιτών- ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας» κ.ά) etc.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο