Ανδρουλάκης για την ανακοίνωση του ΕΛΚ: Απαράδεκτη ελαφρότητα της ΝΔ στα εθνικά θέματα

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε τη δική του απάντηση για τα όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Επικεφαλής των Ελληνικών και Κυπριακών Αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπάρξει ένας συντονισμός δράσης ενόψει του αιτήματος για να ενταχθεί στην Ολομέλεια του Ιουλίου το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας.

 

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο επικεφαλής της ομάδας των Συντηρητικών της Ευρώπης, Μάνφρεντ Βέμπερ ισχυρίστηκαν χθες πως οι αριστερές ευρωομάδες, των Σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς μπλόκαραν ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της τουρκικής προκλητικότητας,.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει σφυρηλατηθεί ένα πνεύμα εθνικής συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, ώστε να υπάρχει συντονισμός και στήριξη των προσπαθειών που αφορούν σημαντικά θέματα για την πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 29 Ιουνίου διοργανώθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Επικεφαλής των Ελληνικών και Κυπριακών Αντιπροσωπειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπάρξει ένας συντονισμός δράσης ενόψει του αιτήματος για να ενταχθεί στην Ολομέλεια του Ιουλίου το ζήτημα της Τουρκικής προκλητικότητας. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις πολιτικές μας ομάδες ώστε να υπάρξει συζήτηση με ψήφισμα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Την ίδια ημέρα με επιστολή που συνέταξα και συνυπέγραψα μαζί με τους Κύπριους συναδέλφους μου Κώστα Μαυρίδη από το ΔΗΚΟ και Δημήτρη Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ, ζητήσαμε από την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας κα Iratxe Garcia Perez, να στηρίξει το αίτημά μας για διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια σχετικά με την Τουρκία η οποία θα συνοδεύεται από ψήφισμα. Ανάλογες πρωτοβουλίες πήραν και τα άλλα κόμματα.”

Πηγή: iefimerida.gr