Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κάτι καινούργιο ξεκινά!

Τι ακριβώς είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Ενα καινούργιο εγχείρημα ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης!

Πρόκειται για τον Σύλλογο Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Οπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του νεοσύστατου συλλόγου:

«Με αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας και βασιζόμενοι στα δικά μας βιώματα από την ως τώρα πορεία μας, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν φορέα που θα υποστηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα και τη νέα γενιά του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Της πόλης μας. Αρχές του τρέχοντος έτους ιδρύσαμε, τον Σύλλογο Αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Κοινό στοιχείο των μελών του αποτελεί το γεγονός πως μεγαλώσαμε και λάβαμε παιδεία στην ίδια πόλη.

Στόχος μας είναι, αναγνωρίζοντας την σημασία της περιοχής στην ανάπτυξη της προσωπικότητα μας, να δώσουμε πίσω σε αυτή και τη νέα γενιά μέρος από τις εμπειρίες και τα βιώματα μας.

Προκειμένου να το πετύχουμε, θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας δεσμών και σχέσεων αλλά και της ανάπτυξης επικοινωνίας μεταξύ των αποφοίτων.

Η αλληλεπίδραση αυτή θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε τις ανάγκες τις οποίες θα κληθούμε να θεραπεύσουμε αλλά και να καθορίσουμε τις κατευθύνσεις προς τις οποίες θα κινηθούμε.

Μέσω του προγράμματος δράσεων που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα και θα αφορούν το τρέχον σχολικό έτος, θα επιδιώξουμε την ηθική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη των μαθητών, των νέων αλλά και των συμπολιτών μας όλων των ηλικιών.

Επιπροσθέτως, θεμελιώδης στόχος του συλλόγου μας είναι η καλλιέργεια του αισθήματος της κοινότητας, η ανάπτυξης του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της κοινωνικής προσφοράς.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του, ο Σύλλογος μας θα αναπτύξει σχέσεις και συνεργασίες με όμοια ημεδαπά σωματεία, ομοσπονδίες, δημόσιους φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και τις αυτοδιοικητικές αρχές και άλλα όργανα του κράτους, όπως και η ανάπτυξη ανάλογων σχέσεων με φορείς του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα, εκπρόσωποι του Συλλόγου μας έχουν διεξάγει διαβουλεύσεις με άλλους Συλλόγους και φορείς με σκοπό την από κοινού διεξαγωγή δράσεων, ενώ, στενή είναι η επικοινωνία και η συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, ο οποίος στέκεται αρωγός στην προσπάθεια μας.

Βιώνουμε εποχές που χαρακτηρίζονται από δυσκολίες σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας μας, ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, τα βιώνουμε όλα αυτά μαζί. Για αυτό μαζί θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις προοπτικές της και την καθημερινότητα του κοινωνικού μας συνόλου.

Θα ξεκινήσουμε, ως οφείλουμε, από τα παιδιά και τους νέους, γιατί το Μέλλον τους ανήκει».

Η σελίδα Facebook του Συλλόγου:

https://www.facebook.com/AlumniAmpelMen/

Η σελίδα Instagram του Συλλόγου:

https://www.instagram.com/alumni_ampel_men/