Δεν τον… (Χ)άλασε

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της Γρανάδα αλλά αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας που μπορεί να είναι και πολύ σημαντικός στην "οικονομία" του ομίλου #Newn #PAOK #UEL

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Γρανάδα για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα για την 2η αγωνιστική του Uefa Europa League. Το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα όμιλο που όπως φαίνεται θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο δικέφαλος που παρατάχθηκε με τον Ντάγκλας Αουγκούστο στην θέση του ανέτοιμου Ομάρ Ελ Καντουρί αλλά και του Χοσέ Κρέσπο αντί του Γιάννη Μιχαϊλίδη. Τα πρώτα λεπτά στο Λος Κάρμενες, ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες με τον δικέφαλο να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Οι ασπρόμαυροι με αρκετά κινητικούς τον Στέφαν Σβάμπ και τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των Ανδαλουσιανών κάτι που κατάφεραν σε 3-4 περιπτώσεις αλλά όχι ολοκληρωμένα. Ο δικέφαλος είχε την καλύτερη του στιγμή στο 28′ όταν μετά από γέμισμα του Ίνγκασον στην περιοχή ο Στέφαν Σβάμπ βρήκε την μπάλα αλλά την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Ρουι Σίλβα ο οποίος έμεινε να κοιτάει την πορεία της μπάλας.

Κάπως έτσι και χωρίς κάποια άλλη τρανταχτή ευκαιρία έκλεισε το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πήγαν στην αναμέτρηση πιο προσεκτικά με τον ΠΑΟΚ να μην βρίσκει και πάλι τους χώρους που βρήκε στην αρχή και να αναλώνεται σε ένα αρκετά προβλέψιμο παιχνίδι.

Η είσοδος του Ελ Καντουρί και τον Σφιντέρσκι στο 60′ από τον Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την επίτευξη του τέρματος που έψαχνε ο δικέφαλος.

Κάπως έτσι χωρίς ιδιαίτερες στιγμές στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση έφτασε στο 80′ ενώ ο ΠΑΟΚ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο και τον Ουαγκέ. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έδειξαν να αρέσκονται σε αυτό το 0-0 μην προσπαθώντας να επιτεθούν και περιμένοντας τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Κάρολ Σφιντέρσκι στο 84′ με συρτό σουτ με τη μια μετά από πάσα του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Ζίφκοβιτς σπατάλησε μια στιγμή με προϋποθέσεις για τον δικέφαλο στο 88′ όταν σε κόντρα επίθεση ο Αουγκούστο του έσπασε την μπάλα αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρουί Σίλβα.

Οι ασπρόμαυροι τελικά αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας φτάνοντας στους 2 βαθμούς στον όμιλο και με επόμενο αγώνα αυτόν κόντρα στην Αιντχόβεν στην Τούμπα σε περίπου μια εβδομάδα.