Επικός ΠΑΟΚ πήρε εκδίκηση και τεράστια πρόκριση!

Ο δικέφαλος ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και άφησε εκτός συνέχεια την Μπενφίκα βλέποντας πλέον καθαρά τα... αστέρια #Newn #PAOK #PAOKBEN #UCL

Του Αλέξανδρου Παπαϊώαννου,

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Μπενφίκα στην άδεια Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό του Champions League για μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. O ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πέρασε δίκαια με 2-1 με γκολ των Ζίφκοβιτς και αυτογκόλ του Βερτόνχεν.

Το παιχνίδι τα πρώτα 15′ λεπτά ήταν αρκετά μοιρασμένο με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κερδίσει τους χώρους που έχει από την Μπενφίκα. Και οι δύο είχαν από μια καλή στιγμή με την σημαντικότερη να έχουν οι Πορτογάλοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίτσι στο 25′ να καταλήγει στο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα η Μπενφίκα πήρε αρκετούς χώρους με τους Πορτογάλους να έχουν την καθολική υπεροχή των κινήσεων χωρίς να κάνουν κάποια ιδιαίτερα καλή στιγμή.

Η Μπενφίκα είχε μια πολύ καλή ευκαιρία την πρώτη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Πεντρίνιο να πατάει περιοχή στο 56′ και να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ζίφκοβιτς ο οποίος την πέταξε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που ήθελε με πολύ ωραίο τρόπο μετά από συνεργασία του Άκπομ με τον Γιαννούλη με τον Άγγλο φορ να γυρνάει την μπάλα και τον Βερτόνχεν να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του στο 63′.

Ο δικέφαλος στην συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε και δεύτερο γκολ με τρομερή ενέργεια του Γιαννούλη με σπρίντ πάνω από 60 μέτρα αλλάζοντας πλευρά για τον Ζίφκοβιτς ο οποίος έκανε ένα κοντρόλ και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βλαχοδήμου στο 76′.