Εστίαση, ο εύκολος στόχος!

Άρθρο γνώμης του επιχειρηματία Νίκου Νυφούδη #Newn #Blogs #Estiasi

Η εστίαση, ήταν πάντα ο εύκολος στόχος. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα και η έλλειψη δυνατής εκπροσώπησης στην κεντρική εξουσία κάνουν τον κλάδο εύκολο θύμα. Είμασταν ο καλύτερος σύμμαχος του κράτους. Ναι, σε συντριπτική πλειοψηφία στηρίξαμε ευλαβικά αυτά που η κυβέρνηση ζητούσε.

Αφήσαμε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και κάθε δεύτερη εβδομάδα πιάναμε το μέτρο για τις αποστάσεις. επενδύσαμε σε εξοπλισμό για την ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας. Οι ανόητοι υπάρχουν παντού και δεν μπορεί κανείς να καταδικάζει έναν κλάδο εξαιτίας τους. Είδαμε τις εικόνες στον ΟΑΣΘ. Στην Αρχαία Αγορά. Στα πάρκα και τις πλατείες. Στις Εκκλησίες και όπου αλλού ο καθένας επιθυμούσε. Βάση όλων αυτών, το συμπέρασμα είναι σίγουρο: η κυβέρνηση έχασε τον βασικό σύμμαχο στον περιορισμό της αθρόας συνάθροισης.

Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μείνανε χωρίς δουλειά και είναι άγνωστο αν θα έχουν σε ένα μήνα. Η Ευρώπη προβλέπει περισσότερο από 50% λουκέτα. Οι συνέπειες γνωστές. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζήσει με αυτές. Καλό μήνα.