Και ο Άρης συνεχίζει το… βιολί του!

Τι και αν είχε παίκτες εκτός τι και αν αναβλήθηκε η προηγούμενη αναμέτρηση του λόγω Covid ο Άρης συνέχισε ακριβώς από εκεί που είχε σταματήσει και επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 #Newn #Aris #NewnSports

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,

Ο πρωτοπόρος Άρης υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής τον Αστέρα Τρίπολης για την 7η αγωνιστική της Super League με τους κίτρινους να στοχεύουν σε άλλη μια νίκη που θα διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Το τελικό 1-0 (αυτογκόλ Πασαλίδη 55′) κράτησε τους κίτρινους πρώτους και έδειξε ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον ούτε ο Covid δεν τους σταματάει.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες με τον Άρη να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης που από την αρχή μπήκε στο παιχνίδι με ένα σκοπό, να περιμένει τους γηπεδούχους.

Τα πρώτα 15 λεπτά πέρασαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη στιγμή για τις δύο ομάδες με την πρώτη καλή να ανήκει στον Άρη όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ματέο Γκαρσία ο Μάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Ο Αστέρας απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων με κεφαλιά του Πασαλίδη να αποκρούεται από τον Μάριο Σιαμπάνη στο 25′. Ο Άρης είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 34′ με σουτ του Μάνου να αποκρούεται από τον Παπαδόπουλο.

Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο ημίχρονο χωρίς κάποια ιδιαίτερη στιγμή για τις δύο ομάδες πλήν 2-3 στιγμών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπήκε “φουριόζος” στην αναμέτρηση κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και σπαταλώντας μια καλή στιγμή με σουτ του Γκάμα στο 54′ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν όταν ο Γκάμα γύρισε την μπάλα συρτά στην περιοχή ο Πασαλίδης έπεσε για να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι κίτρινοι μετέτρεψαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο σε έναν επιθετικό μονόλογο με τον Σίλβα να μπαίνει στο 60′ και να χάνει τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 67′ όταν βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Μάνος που έμελλε να μείνει άσφαιρος έχασε άλλη μια καλή στιγμή στο 84′ όταν σε μια φάση που η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε απέτυχε ξανά να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε η προσπάθεια του και στο 89′ με τον Έλληνα κίπερ να του λέει και πάλι όχι.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι είχε την σφραγίδα του Χερόνιμο Μπαράλες με τον τελευταίο να πιάνει μια ωραία κεφαλιά αλλά τον Σιαμπάνη να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση με τον Άρη να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.