ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: Επιγραφή «ΠΛΗΡΕΣ» όταν τα λεωφορεία γεμίζουν στο 65%

Ένα πρώτο βήμα από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τα λεωφορεία #newn #society

Η φωτεινή επιγραφή «Πλήρες» θα ανάβει στα λεωφορεία των «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» όταν αυτά γεμίζουν από κόσμο σε ποσοστό 65% αντικαθιστώντας την ονομασία της γραμμής, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία και υπογραμμίζει ότι αυτό γίνεται «για την προστασία όσων είναι ήδη μέσα στο λεωφορείο». 

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των επιβατών, με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες μετακίνησής τους, αλλά αυτές τις κρίσιμες ημέρες προηγείται η υγειονομική ασφάλεια. Οι έλεγχοι της πολιτείας είναι συνεχείς και αυστηροί και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, περιορίζοντας προσωρινά κάποιες ελευθερίες και δικαιώματα. Τα μέτρα είναι προσωρινά και θα εφαρμοστούν με ευλάβεια, για το γενικό καλό, μέχρι να λήξει η πανδημία και να επανέλθουμε στους γνώριμους ρυθμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής:

Αγαπητοί επιβάτες,

η εταιρεία μας συμμορφώνεται πλήρως στους κανόνες της πολιτείας, σχετικά με την πληρότητα, γνωρίζοντας ότι μοιραία, κάποιοι επιβάτες δεν θα εξυπηρετηθούν. Στα λεωφορεία μας υπάρχει πλέον η φωτεινή επιγραφή ΠΛΗΡΕΣ, που θα αντικαθιστά την ονομασία της γραμμής, όταν το λεωφορείο γεμίζει σε ποσοστό 65% .

Δυστυχώς, ο αριθμός των λεωφορείων ΔΕΝ είναι απεριόριστος, ούτε μπορούμε να τον αυξήσουμε, όπως εύκολα μπορεί να λέγεται ως «ατάκα». Διαθέτουμε επαρκέστατο αριθμό λεωφορείων σε συνθήκες ομαλότητας. Σε έκτακτες συνθήκες, ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα προσθήκης κι άλλου λεωφορείου σε κάθε δρομολόγιο. Ο αριθμός των λεωφορείων είναι συγκεκριμένος (και είναι μεγάλος) και δεν μπορεί να διπλασιαστεί σε λίγο χρονικό διάστημα.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των επιβατών, με αγάπη και σεβασμό στις ανάγκες μετακίνησής τους, αλλά αυτές τις κρίσιμες ημέρες προηγείται η υγειονομική ασφάλεια. Οι έλεγχοι της πολιτείας είναι συνεχείς και αυστηροί και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, περιορίζοντας προσωρινά κάποιες ελευθερίες και δικαιώματα. Τα μέτρα είναι προσωρινά και θα εφαρμοστούν με ευλάβεια, για το γενικό καλό, μέχρι να λήξει η πανδημία και να επανέλθουμε στους γνώριμους ρυθμούς, όπου η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εξυπηρετούσε στο 100% κάθε ανάγκη μετακίνησης στον τομέα ευθύνης της.

Σας ζητούμε λοιπόν, να κατανοήσετε ότι σε  κάποια δρομολόγια -μικρό ποσοστό του συνόλου, λιγότερο από 5%- μπορεί να αναρτηθεί από κάποια στάση και μετά, η ένδειξη ΠΛΗΡΕΣ, άρα να μην επιβιβάζονται άλλοι επιβάτες, για την προστασία όσων είναι ήδη μέσα στο λεωφορείο.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι τους κανόνες τους επιβάλει η πολιτεία και όχι οι πάροχοι συγκοινωνίας και σε αυτούς υπακούμε.

Είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε έναν επιβάτη σε στάση, αλλά είναι περισσότερο αυτονόητο, ότι συμμετέχουμε στην προσπάθεια του κράτους να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Μαζί με υπομονή, θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα.