Μετάλλαξη του κορονοϊού στην Δανία: Mεταδόθηκε ήδη σε 12 ανθρώπους

Το ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν. #newn #covid19

Την απόφαση να σφαγιαστούν όλα τα βιζόν (περίπου 15 με 18 εκατομμύρια) έλαβε σήμερα η πρωθυπουργός της Δανίας,  Μέτε Φρεντέρικσεν, αφού έρευνες δείχνουν πως από αυτά προέρχεται μετάλλαξη του ιού που έχει μεταδοθεί ήδη σε 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα μάλιστα, με τους Δανούς, αυτή η μετάλλαξη δεν κάνει τον ιό χειρότερο αλλά σίγουρα μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη του εμβολίου αφού πρόκειται για κάτι διαφορετικό.

«Ο ιός που μεταλλάχθηκε μέσω των βιζόν μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο το μελλοντικό εμβόλιο να μην λειτουργήσει όπως πρέπει. Είναι απαραίτητο να σφαγιαστούν όλα τα βιζόν», δηλαδή 15 με 17 εκατομμύρια ζώα σύμφωνα με τις αρχές, δήλωσε η πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο μεταλλαγμένος ιός που ανιχνεύθηκε σε βιζόν «δεν αντιδρά τόσο στα αντισώματα όσο ο κανονικός ιός. Τα αντισώματα έχουν πάντα μια επίδραση αλλά όχι τόσο δραστική», εξήγησε ο υπεύθυνος της Αρχής Ελέγχου των Μολυσματικών Ασθενειών (SSI), Κορ Μόλμπακ.

Τα 12 κρούσματα σε ανθρώπους ανιχνεύτηκαν στη Βόρεια Γιουτλάνδη, στη δυτική Δανία, όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα εκτροφεία.