“Ναυάγιο” Άρη και άδοξος αποκλεισμός…

Πολύ κακή εμφάνιση των κιτρίνων οι οποίοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και βρέθηκαν εκτός Ευρώπης πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν... #Newn #ARIS #ARISKOL #UEL

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο Άρης υποδέχθηκε την Κόλος Κοβαλίβκα για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League με τους κίτρινους να θέλουν να συνεχίσουν το θετικό σερί που ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Όποιος προκριθεί θα παίξει με την Ριέκα στις 24 Σεπτέμβρη. Οι κίτρινοι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και γνώρισαν έναν οδυνηρό αποκλεισμό με 1-2 μένοντας εκτός συνέχειας Europa League από τον Σεπτέμβριο.

Το πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μέχρι και το πρώτο μισάωρο ο αγώνας κύλησε έτσι με δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους δύο αντίπαλους. Η πρώτη σοβαρή ευκαιρία ήρθε στο 33′ για την Κόλος με τον Σμίρνι να πιάνει την κεφαλιά ψαράκι και τον Κουέστα να αποκρούει.

Η σημαντικότερη ευκαιρία του Άρη ήρθε από στημένη φάση με τον Ματίγια να εκτελεί πανέμορφα ένα φάουλ στο 36ο λεπτό αλλά την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Ουκρανών.

Κάπως έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες με ένα πολύ σκληρό παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Κόλος να παγώνει το “Κλεάνθης Βικελίδης” καθώς βρήκε το γκολ σχεδόν από το πουθενά με τον Μπογκντάνοφ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των Θεσσαλονικέων και να νικάει εξ επαφής τον Κουέστα στο 48′.

O Άρης ισοφάρισε γρήγορα με τρομερό σουτ του Μπρούνο Γκάμα μετά από ασθενές διώξιμο της μπάλας από τους Ουκρανούς στο 55′ στέλνοντας την μπάλα στο Γ της εστίας του Βόλινετς.

Στην συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά οι Ουκρανοί βρήκαν και δεύτερο γκολ μετά από άλλη μια κακή αμυντική λειτουργία των κίτρινων ο Μπογκντάνοφ έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κουέστα να αποκρούει ασταθώς και τον Αντιούχ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό έριξε στα… τάρταρα την ψυχολογία του Άρη ο οποίος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Λόπεθ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 80′. Οι κίτρινοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 92′ με τον Μαντσίνι να μην μπορεί ούτε αυτός να ισοφαρίσει και τον Άρη να γνωρίζει ένα μεγάλο… κάζο με το σφύριγμα της αναμέτρησης, το οποίο τον βρήκε εκτός Ευρωπαϊκής συνέχειας από τον Σεπτέμβριο.