«Σκότωσαν» την Θεσσαλονίκη

Άρθρο γνώμης του Χρήστου Γκαρίπη στο NEWN.gr #newn #opinion #blog #covid19

Γράφει ο Χρήστος Γκαρίπης,

Με αφορμή τα νέα μέτρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την απόφαση για ολικό lockdown, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι οι αρμόδιοι της πόλης και η κυβέρνηση δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο.

Με τα μέτρα αυτά, τα οποία δεν έχουν δείξει κανένα αποτέλεσμα όσες φορές και όπου ενεργοποιήθηκαν, “πληρώνουν τη νύφη” οι εργασιακοί κλάδοι, οι οποίοι είναι προφανέστατο ότι δεν θα αντέξουν το δεύτερο lockdown.

Η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο μεγαλύτερο “αγκάθι” της Θεσσαλονίκης τον ΟΑΣΘ, “γονατίζει” μια ολόκληρη πόλη. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως συνεχίζονται, καθώς στην Θεσσαλονίκη επανέρχεται το SMS στο 13033, σε αντίθεση με τα lockdown το προηγούμενο διάστημα σε άλλες πόλεις της χώρας.

Για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται μόνο οι νέοι με τους συνωστισμούς στις πλατείες, ευθύνονται και οι συνωστισμοί στις εκκλησίες και κυρίως στα ΜΜΜ.

Τα σχολεία επίσης, είναι ένας χώρος υπερμετάδοσης του ιού, ωστόσο θα παραμείνουν ανοιχτά, αφού η κυβέρνηση δεν επένδυσε καθόλου στην τηλεκπαίδευση για την οποία καυχιόταν τον περασμένο Μάιο.

Με όλα αυτά λοιπόν, φαίνεται ότι βαδίζουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον γκρεμό χωρίς φρένο και δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.

Χρήστος Γκαρίπης, Κοινωνικός Λειτουργός