Το 2020 επιτέλους μας χαμογέλασε

Άρθρο της Μαίρης Παπά Νοβακίδου στο newn.gr #newn #γνωμη

Όσο δύσκολη και αν ήταν αυτή η χρόνια το 2020 μας χαμογελάει επιτέλους 7 Οκτωμβριου  με το άκουσμα της ανακοίνωσης ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Της Μαίρης Παπά Νοβακίδου

Μπορεί να ήταν αυτονόητο αλλά όχι δεδομένο για την χώρα μας . Όποτε αυτό ήταν ένα βήμα μπροστά για την δημοκρατία και μια ιστορική στιγμή έξω από το εφετείο όπου πραγματοποιήθηκε η δίκη ,με την υποστήριξη από χιλιάδες κόσμο να μας χαρίζουν ανατριχιαστικές εικόνες όπως το “Παύλο , τα κατάφερες γιέ μου “από την Μάγδα Φύσσα  αλλά και το συγκινητικό μήνυμα από την οικογένεια του Λουκμάν που ευχαριστεί όλους όσους τους συμπαραστάθηκαν αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη που δικαιώνει την μνήμη του γιού τους .

Τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν το λιγότερο αστεία αφού αναφέρθηκαν σε φιλοζωία , συγγραφή ποιημάτων , ευαισθησία , αιμοδοσία ,δωρεές σε ενορίες και έπαθες με την νεανική αριστερά .Αυτά είναι τα ελαφρυντικά που ζητούν οι μαυροφορεμένοι άντρες με τα ξυρισμένα κεφάλια και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς .

Μιλούν για ευαισθησία άτομα με ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις .. Μια φασιστική οργάνωση που με την πρώτη ευκαιρία και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό έσπερναν βία και θάνατο .Τα θύματα της χρυσής αυγής είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε και πρέπει να τα γνωρίζουμε .Την άνοιξη του 2011 ένας 19χρόνος από το Πακιστάν μαχαιρώνεται από 4-5 νεοναζί . Όπως και ο 21χρόνος Αλίμ  Αμπούλ Μανάν πέφτει νεκρός από μαχαιριές από δύο άντρες της Χρυσής Αυγής την άνοιξη του 2011 .

Τον Οκτώβριο του 2011 δύο γυναίκες από την Αλβανία πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από ομάδα της Χρυσής Αυγής .Τον Ιούνιο του 2012 δύο άτομα της Χρυσής Αυγής ασκούν βία σε άτομο του ΚΚΕ σε προεκλογικό περίπτερο . Επίσης τον Ιούνιο του 2012 τέσσερις ψαράδες με καταγωγή από την Αίγυπτο πέφτουν και αυτοί θύματα ξυλοδαρμού από 20 άτομα την οργάνωσης .Τον Σεπτέμβριο του 2012 εισβάλουν σε κουρείο πακιστανού μετανάστη τους ξυλοκοπούν και βάζουν φωτιά το μαγαζί με τον έναν εργαζόμενο μέσα . Επίσης τον ίδιο  μήνα κάνουν άλλη μια επίθεση σε άτομα που μοιράζουν φυλλάδια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας του Πειραιά .

Το ίδιο χρονικό διάστημα σπάνε πάγκους σε λαϊκές και από μικροπωλητές και τους διώχνουν με την βία .Οκτώβριο την ίδια χρονολογία μέλοι της ίδιας οργάνωσης προσπαθούν με βία να εμποδίσουν παράσταση στο θέατρο Χυτήριο .Τον Ιανουάριο του 2013 ο Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν μαχαιρώνεται επτά φορές και πέφτει νεκρός από Χρυσαυγίτες την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του με το ποδήλατο του .Καλοκαίρι του 2013 τον μήνα Ιούλιο πενήντα μηχανές της Χρυσής Αυγής κάνουν επίθεση στον Ελευθεριακό χώρο «Συνεργείο » την ώρα που πραγματοποιούσαν μάθημα αγγλικών σε μικρά παιδιά .

Επίσης το ίδιο καλοκαίρι τον μήνα Αύγουστο τρεις άντρες τους , ζητάνε ταυτότητα από ένα 18χρόνο αγόρι που πέρασαν για μετανάστη και επειδή δεν είχε βιωπραγουν .Το ίδιο διάστημα δυο μετανάστες από το Μπανγκλαντές την ώρα που γυρνούσαν από την δουλειά τους δέχονται ρατσιστική επίθεση από δύο άντρες της Χρυσής Αυγής και χτυπήματα με καδρόνια .

Τον Σεπτέμβριο του 2013 50 Χρυσαυγίτες ξυλοκοπούν 30 άτομα του ΚΚΕ εν ώρα αφισοκόλλησης με λοστούς και καδρόνια . Τον ίδιο μήνα την ίδια χρονολογία ο Παύλος Φύσσας δολοφονήτε από τον Γιώργο Ρουπακιά ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής .

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ακόμα υπάρχει και θα υπάρχει δυστυχώς .Αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της φιμώθηκε .Όμως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα . Σήμερα 12 Οκτώβριο συνεχίζεται με την απόφαση για τα ελαφρυντικά και στην συνέχεια η διαδικασία για τις ποινές .

Δεν είναι αθώοι . Οι ναζί (τουλάχιστον) στην φυλακή