Τριάρα στο… Ρελαντι

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με το εμφατικό 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ χωρίς όμως να ικανοποιεί η εικόνα του #newn #sports #paokofi #paokfc #ofifc #slgr

Η παράδοση στην Τούμπα διατηρήθηκε με εμφατικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ παρά το γεγονός πως αγωνιστικά δεν έθελξε -όσο τουλάχιστον μαρτυρά- το σκορ, κάνοντας τα εύκολα δύσκολα…

Ο αποκλεισμός από το Champions League του άφησε μια μεγάλη «πληγή». Στο πρώτο του… τεστ, μετά την Κράσνονταρ, ο ΠΑΟΚ έψαχνε νίκη – φάρμακο για να σταθεί εκ νέου στα πόδια του δεδομένου πως δεν υπήρχαν περιθώρια για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο ΟΦΗ ήθελε να μετρήσει τις δυνάμεις του σε μια παραδοσιακά δύσκολη γι’ αυτόν έδρα, όντας -μέχρι πρότινος- αήττητος.

Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ, γνωρίζοντας πως θα βοηθήσει ιδιαιτέρως την ομάδα του στη διαχείριση της αναμέτρησης και οι ποδοσφαιριστές του δεν του χάλασαν χατήρι. Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, Σβαμπ και Ελ Καντουρί έκρυψαν τη μπάλα, με τον Μαροκινό να την στέλνει στα δίχτυα του Βάτερμαν για το 1-0, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ είχε προειδοποιήσει με το… καλημέρα με εκφραστή τον Μάτος, ο οποίος στην επιστροφή του, φρόντισε να αφήσει το στίγμα του, σημαδεύοντας το δοκάρι του ΟΦΗ. Σε ένα άκρως παραγωγικό σε φάσεις α΄ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν -σαφέστατα- τον πρώτο λόγο, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους, πιέζοντας ψηλά στο μεγαλύτερο διάστημα τους Κρητικούς.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο καθώς πλήρωσε την αδυναμία του να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει οργανωμένα τους Θεσσαλονικείς. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι σπουδαιότερες ευκαιρίες σημειώθηκαν μέσα από ατομικές ενέργειες στα όρια της μεγάλης περιοχής, όπως συνέβη δις με τον Ναμπί και κυρίως στο 36′ όταν επιχείρησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Με το γκολ του Καντουρί να χωρίζει τις δύο ομάδες (1-0), ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το β΄ημίχρονο δεν θύμιζε σε πολλά το πρώτο 45λεπτο, με τη διαφορά πως ο ΟΦΗ ισορρόπησε το παιχνίδι στην κατοχή μπάλας, ωστόσο, και πάλι αδυνατούσε να απειλήσει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, την ώρα που ο Αμπέλ Φερέιρα είχε δικαιολογημένα παράπονα από τα χαφ του κυρίως ανασταλτικά, αφήνοντας κενούς χώρους που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Σίμος ανακάτεψε την τράπουλα, βλέποντας την ομάδα του να ανταποκρίνεται άψογα και να δείχνει τα… δόντια της, κυνηγώντας μέχρι τέλους το γκολ της ισοφάρισης. Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως είχε ξεμείνει από δυνάμεις και χρειάστηκε μια στατική φάση από τα πόδια του Σβαμπ που έφτασε στον Σφιντέρσκι, με τον Πολωνό να «κλειδώνει» το ματς για το 2-0!

Πηγή: SDNA.gr