“Φονικός” ΠΑΟΚ διέλυσε την Αιντχόβεν!

Ο δικέφαλος με ένα μυθικό δεύτερο μέρος "πάτησε" τους Ολλανδούς στην Τούμπα και πήρε μια τεράστια νίκη που μπορεί να αποτελέσει ώθηση για την υπόλοιπη σεζόν #Newn #PAOK #UEL

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Αιντχόβεν για την 3η αγωνιστική του Europa League με στόχο την παρθενική νίκη του Πάμπλο Γκαρσία και του δικεφάλου στους φετινούς ομίλους του Europa League. Οι ασπρόμαυροι πήραν μια μεγάλη νίκη με 4-1 ¨διαλύοντας” στο δεύτερο μέρος τους Ολλανδούς και φτάνοντας του 5 βαθμούς στον όμιλο ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση.

Τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια καλή στιγμή με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι σε μια ανύποπτη στιγμή μέσα στην περιοχή κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ζάχαβι στο 20′.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε και από τα πρώτα λεπτά ότι έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και τις συνεργασίες κυρίως μεσοεπιθετικά καθώς δεν μπόρεσε μέχρι το 25′ να δημιουργήσει καμία απειλή στην άμυνα της Αιντχόβεν.

Και η δεύτερη στιγμή του αγώνα άνηκε στους Ολλανδούς οι οποίοι απείλησαν ξανά με τον Ζάχαβι μετά από κάθετη του Σανκαρέ με τον πρώτο να πλασάρει τον Ζίφκοβιτς την μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά τον Βαρέλα να διώχνει την μπάλα πριν πάει στα δίχτυα.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια υποψία ευκαιρίας για τον ΠΑΟΚ όταν ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή και πέρασε κάθετα για τον Μπίσεσβαρ με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να κάνει το κοντρόλ.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τους ασπρόμαυρους να πρέπει να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή βάζοντας στο παιχνίδι τον Σφιντέρσκι στην θέση του Τσόλακ και τον Τζόλη στην θέση του Μπίσεσβαρ.

Ο δικέφαλος βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ που ήθελε καθώς στο 47′ ο Χρήστος Τζόλης εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ έδιωξαν οι αμυνόμενοι σε πρώτη φάση αλλά ο Ζίφκοβιτς πήρε το ριμπάουντ σούταρε η μπάλα πέρασε μέσα από πολλά πόδια βρήκε στον Σβάμπ με τον τελευταίο να την στέλνει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Eμβογκό.

Ο δικέφαλος που βελτίωσε αισθητά την εικόνα του βρήκε και δεύτερο γκολ μετά από όμορφη κάθετη του Σβάμπ με τον Ζίφκοβιτς να τελειώνει πολύ όμορφα την φάση καθώς σύγκλινε προς το πέναλτι και σούταρε στην κλειστή γωνία του Εμβογκό.

Ο καταιγιστικός δικέφαλος συνέχισε να… πυροβολεί και βρήκε στο 59′ και τρίτο γκολ με τον Χρήστο Τζόλη να κάνει μια φοβερή ατομική ενέργεια και να τελειώνει την φάση με τους αμυντικούς της Αιντχόβεν απλά να τον… χαζεύουν.

Ο Ζίφκοβιτς δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη καθώς ο Τζόλης έκλεψε την μπάλα την μοίρασε πολύ ωραία στον Σέρβο ο οποίος με ίδια ακριβώς κίνηση νίκησε και πάλι τον Ελβετό τερματοφύλακα των Ολλανδών στο 66′.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Ολλανδούς να προσπαθούν να δημιουργήσουν αλλά να έχουν σοκαριστεί και οι ίδιοι από τον “εκρηκτικό” ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.

Κάπως έτσι ο αγώνας έφτασε προς το φινάλε με τον δικέφαλο να παίρνει μια μεγάλη νίκη, με 4-1, η οποία θα του δώσει μεγάλη ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.