“Χάρισε” την νίκη αλλά μπορεί την πρόκριση!

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε τάσεις... αυτοχειρίας "χάρισε" την νίκη στους Ρώσσους αλλά κρατάει στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση #Newn #PAOK #UCL

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Κράσνονταρ για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για τα play off του Champions League με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την ρεβάνς στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός αλλά από δικιές του μικρές αδυναμίες ηττήθηκε με 2-1 με τον επαναληπτικό στην Τούμπα να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη του ευκαιρία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Πανταλεάο σε σουτ του Σβάμπ στο 6′. Ο Τουρπέν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών με την βοήθεια του Var αλλά ο Πέλκας που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας με τον Σαφόνοβ να αποκρούει. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη στιγμή για τις δύο ομάδες με το παιχνίδι να ισορροπείται από τους Ρώσσους.

Η πρώτη ευκαιρία των Ρώσσων ήρθε στο 24′ με τον Κλάεσον να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής να αποκρούεται από τον Ζίφκοβιτς σε μια φάση βέβαια που ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια στιγμή με τον Ελ Καντουρί να σουτάρει από μακριά συρτά στο 26′ αλλά η μπάλα να περνάει άουτ χωρίς να “αγχώσει” τον Σαφόνοβ. Οι Ρώσσοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Καμπελά να πιάνει ένα συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 28′ αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας των ασπρόμαυρων ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Δημήτρη Πέλκα να εξιλεώνεται για το χαμένο του πέναλτι με ένα εκπληκτικό τακουνάκι στο 33′. Ο Γιαννούλης έβγαλε κάθετα την μπάλα στον Ζίφκοβιτς αυτός την έσπασε πολύ όμορφα στον αρχηγό του ΠΑΟΚ ο οποίος με έναν μοναδικό τρόπο την έστειλε στα δίχτυα.

Η Κράσνονταρ βρήκε με την πρώτη σοβαρή της στιγμή γκολ καθώς ο Γιαννούλης έπεσε απρόσεκτα πάνω στον Καμπελά στο 40′. Ο Κλάεσον ήταν ψύχραιμος και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι γράφοντας 1-1.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τον δικέφαλο να πείθει περισσότερο με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά την πρώτη ουσιαστική στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο την είχε η Κράσνονταρ με τον Βάντερσον να βρίσκει χώρο στο 65′ να σουτάρει όμορφα αλλά τον Ζίφκοβιτς να βρίσκεται εκεί που πρέπει.

Οι ασπρόμαυροι είχαν μια πολύ σημαντική στιγμή με τον Ελ Καντουρί μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Γιαννούλη με τον πρώτο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι στο 68′. Η Κράσνονταρ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Καμπελά μετά από αδυναμία στην άμυνα του δικεφάλου με τον Μπέργκ να προλαβαίνει τον Σέρβο τερματοφύλακα και τον Γάλλο να πλασάρει σε κενή εστία στο 70′.

Από κει και πέρα δεν είχαμε κάποια άλλη στιγμή με το τελικό 2-1 να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στην Τούμπα σε 7 βράδια από τώρα.