420 – 440 λεωφορεία ΟΑΣΘ στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η αύξηση προσεγγίζει το 100%, σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με το Γ. Κεφαλογιάννη #newn #ΟΑΣΘ

Επεκτείνεται μέχρι το τέλος του 2021 το μέτρο της εισόδου των ταξί στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και εκπρόσωπο των αυτοκινητιστών ταξί στο Διοικητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι έθεσε στον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών το θέμα της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από τη Σίνδο προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ), καθώς πρόκειται για ένα κομβικό σημείο για την περιοχή, ο κ. Κεφαλογιάννης το αντιμετώπισε θετικά και το έργο αυτό «μπήκε στις ράγες».

Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση και με εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ και ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η παράταση της σύμβασης ανάμεσα στο ΚΤΕΛ και τον ΟΑΣΘ.

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ τόνισε πως σήμερα κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη καθημερινά 420-440 αστικά λεωφορεία από 210-230 που ήταν όταν παρέλαβε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το 2019 και η αύξηση προσεγγίζει το 100%.

«Οι Θεσσαλονικείς τους τελευταίους μήνες έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο συγκοινωνιακό έργο σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε το 2019. Για μας, η Θεσσαλονίκη είναι προτεραιότητα και τους τελευταίους μήνες γίνεται ένα κολοσσιαίο έργο στις υποδομές και στις μεταφορές», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών είχε συνάντηση και με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.