6 Σεπτεμβρίου 1959: Τα εγκαίνια της Τούμπας!

Ένα ρετρό αφιέρωμα για ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης #Newn #Sports #Toumba #Thessaloniki

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου,

Σαν σήμερα 6 Σεπτεμβρίου του 1959 η Τούμπα στην περιοχή που την γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα άνοιξε τις… πόρτες της για τον πρώτο επίσημο αγώνα. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ αγωνίζονταν στην περιοχή του Συντριβανιού αλλά έφυγε από κει ώστε να οικοδομηθεί η γνωστή σε όλους Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο πρώτος αγώνας ήταν ένα φιλικό απέναντι στην ΑΕΚ το οποίο ο δικέφαλος κέρδισε με 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική χωρητικότητα του γηπέδου ήταν οι 20.000 ενώ με την πάροδο των χρόνων έφτασε και ξεπέρασε και τις 45.000.

Ένα γήπεδο ιδιαίτερα αγαπητό και ορόσημο θα μπορούσε να πει κάποιος για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και από την άλλη ιδιαίτερα μισητό για τους αντιπάλους για την καυτή του ατμόσφαιρα.

Πλέον η Τούμπα αριθμεί 28.701 θέσεις και σήμερα φτάνει τα 61 χρόνια λειτουργίας. Με θέρμη οι οπαδοί του δικεφάλου αναμένουν τα επόμενα χρόνια την ανοικοδόμηση της Νέας Τούμπας ακριβώς στην θέση που βρίσκεται και τώρα το γήπεδο αλλά με πολύ πιο σύγχρονες προδιαγραφές και περισσότερες θέσεις.