Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκκένωση της πρυτανείας

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Σχολή Καλών Τεχνών επί της Εγνατίας-Φραγμός από την ΕΛ.ΑΣ #newn #θεσσαλονικη #διαμαρτυρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας το πρωί στην πρυτανεία, για την εκκένωση της κατάληψης. Φοιτητές από την κατάληψη της Σχολής Θεάτρου έχουν βγει στον δρόμο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, έξω οι μπάτσοι από τις σχολές» αναγράφει το πανό.

Περίπου 100 μέτρα πιο κάτω, στο ύψος της οδού Ιασωνίδου, η αστυνομία έχει κάνει φραγμό με δύο κλούβες, με σκοπό να τους αποτρέψει από το να κινηθούν προς το ΑΠΘ. Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ συνεχίζει να πετά από το πρωί πάνω από την ευρύτερη περιοχή του ΑΠΘ και του κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι η οδός Εγνατία πέριξ των Πανεπιστημίων και η οδός Εθνικής Αμύνης είναι κλειστές.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11.00, αφού όπως λένε οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την καμάρα και την Ιασωνίδου. «Καλούμε τον λαό να μην φοβηθεί, να κατέβει στον δρόμο και να καταδικάσει τα γεγονότα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.