Σοβαρός και ουσιαστικός o ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης και σοβαρότητας για πρώτη φορά σε ντέρμπι μέσα στην σεζόν και κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ με 3-1 #Newn #PAOK #NewnSports #SLGR

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ για την πρεμιέρα των play off στην Τούμπα κλείνοντας το πρόγραμμα της ημέρας.

Οι ασπρόμαυροι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια με τον Πασχαλάκη να ξεκινάει την αναμέτρηση και τους Αουγκούστο- Έλ Καντουρί και Σφιντέρσκι να ξεκινούν αντί των Τσιγγάρα Ουάρντα και Κρέντσικ.

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να εκκινήσει με 4-3-3 την αναμέτρηση με τον Λόπεζ και τον Μπακάκη να επιλέγονται ως βασικοί στα μπακ.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση που είχε με τον Ίνγκασον να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζίφκοβιτς να σουτάρει αμαρκάριστος και με μονοκόμματο αριστερό να νικάει τον Αθανασιάδη στο 4′.

Στο 16′ ο Σέρβος εξτρεμ κατέγραψε και την δεύτερη τελική του ΠΑΟΚ με τον ίδιο να συγκλίνει αλλά το σουτ του να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης.

Στο 21′ ο Ελ Καντουρί βρήκε τον Σβάμπ με τον Αυστριακό να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ζίφκοβιτς να βρίσκει πανέμορφα τον Ελ Καντουρί ο Μαροκινός να γυρνάει για τον Σφιντέρσκι ο οποίος σκοράρει αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης Νταμπάνοβιτς είδε χέρι στο κοντρόλ του Μαροκινού και ακύρωσε το γκολ και με την συμβολή του Var.

H AEK κέρδισε κάποια μέτρα από το 35′ και μετά αλλά δεν απείλησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην πρώτη της ευκαιρία η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μάνταλο να βρίσκει με πολύ ωραία κάθετη τον Ολιβέιρα ο οποίος πέρασε στο σπριντ τον Ροντρίγκο και πλάσαρε τον Πασχαλάκη κάτω από τα πόδια για το 1-1 στο 45′.

Με την αρχή του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 με τον Σφιντέρσκι ο οποίος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και μετά από πάσα του Τζόλη νίκησε τον Αθανασιάδη.

Στο 50′ η ΑΕΚ έχασε σημαντική στιγμή με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει αλλά τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 58′ ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τον Σιμάνσκι και πέρασε στην θέση του τον Σάκχοφ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης πέρασε στην θέση του Ανσαριφάρντ για την ΑΕΚ ενώ ο Μούργκ σε αυτή του Τζόλη για τον ΠΑΟΚ.

Στο 69′ ο Ελ Καντουρί είχε μια στιγμή με τον Καντουρί μετά από πάσα του Σφιντέρσκι αλλά τον Αθανασιάδη να διώχνει και τον Λάτσι να καθαρίζει την φάση.

Στο 75′ ο Πάμπλο Γκαρσία έβγαλε τον Σφιντέρσκι και πέρασε στο παιχνίδι τον Κρμέντσικ. Στο 82′ ο Τσέχος χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-1 με τον Σβάμπ να τον βρίσκει αλλά αυτός να πλασάρει άστοχα απέναντι στον Αθανασιάδη.

Ένα λεπτό αργότερα πέρασαν στο παιχνίδι Κοσίδης και Νταντσένκο με τους Μπακάκη και Κριστίτσιτς να βγαίνουν.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ανέβασε την πίεση της κέρδισε αρκετά κόρνερ αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε το τρίτο γκολ με τον Κρμέντσικ να παίρνει την μπάλα σε αντεπίθεση να τσιμπά για τον Ζίφκοβιτς με τον Σέρβο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση για το 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μια καλή στιγμή στο 92′ με τον Σάκχοφ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Έτσι το τελικό 3-1 βρήκε τον ΠΑΟΚ μεγάλο νικητή του ντέρμπι ο οποίος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στα play-οff και έδειξε σημάδια σοβαρότητας τα οποία πρέπει να κρατήσει για την συνέχεια.