Συγκέντρωση εργαζομένων το Σάββατο στο «Παπανικολάου»

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου #newn #thessaloniki

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου αποφάσισε να υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό της χώρας καλώντας σε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου το Σάββατο 24 Απριλίου και ώρα 10:00 π. μ. Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το σωματείου, το αίτημά τους στη Διοίκηση για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτό. Αυτή η συνάντηση θα αφορούσε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ που θα εγκαινιάσει, τονίζουν και προσθέτουν:

«Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ ,αλλά με τι προσωπικό ; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από 1 χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή; Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία. Μετά από 1 χρόνο πανδημίας , οι επιλογές της Κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Μετά από 1 χρόνο τέλειωσαν οι δικαιολογίες και απαιτούμε:

  • Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία
  • Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
  • Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες .