Βόλεϊ: Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και Άρη στην Εθνική

Δείτε ποιοι είναι αυτοί

Επιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλια

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών καλείται να δώσει προκριματικούς αγώνες τον Μάϊο έτσι ώστε να λάβουν το αεροπορικό εισιτήριο με το οποίο θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει συνολικά έξι «απεσταλμένους» για τα προκριματικά , εκ των οποίων οι τρεις(3) στο ανδρικό και οι υπόλοιπες τρεις(3) στο γυναικείο τμήμα. Από την άλλη ο Άρης έχει δύο εκπροσώπους στην Εθνική Γυναικών, Παναγιώτα Ρόγκα και Μάρθα Ανθούλη με την τελευταία να αποτελεί την νεότερη σε ηλικία αθλήτρια(17 ετών) από τις 18 συνολικά που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκιγιέρμο Ναράνχο.

Όλγα Βεργίδου, Άννα Καλαντάτζε και Ιωάννα Πολυνοπούλου είναι οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ που θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Ελλάδος, η προετοιμασία της οποίας θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Απριλίου στην Λάρισα εκεί όπου θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες. Με την πόλη της Λάρισας να έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τρεις Εθνικές Ομάδες πέραν της δικής μας και αυτές είναι οι Εθνική Νορβηγίας, Αυστρίας και Ισπανίας .

Όσον αφορά το αγωνιστικό, οι αναμετρήσεις θα δοθούν από 7 Μαϊου έως και 9 του ίδιου μήνα. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις απέναντι στην Νορβηγία, ακολουθεί η Ισπανία και κλείνει με Αυστρία προτού αναχωρήσει για το δεύτερο στάδιο που θα παιχτεί στην Αυστρία.

Αναφορικά με τους άνδρες, Μενέλαος Κοκκινάκης , Γεώργιος Παπαλεξίου και Ραφαήλ Κουμεντάκης είναι τρεις αθλητές του ΠΑΟΚ που κάλεσε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο οποίος συγχρόνως κοουτσάρει και τον Παναθηναϊκό.

Η Εθνική Ανδρών ξεκινάει την προετοιμασία την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Βραχάτι Κορινθίας προτού ταξιδέψει για την Γεωργία ώστε να αντιμετωπίσει την Εθνική τους στις 7 Μαϊου. Έπειτα ακολουθεί το Μαυροβούνιο και ο 1ο γύρος κλείνει απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν .