Αιγίνιο: Θετικοί στον κορονοϊό μαθητές και καθηγήτρια του Γυμνασίου

Στις «κόκκινες» περιοχές το Αιγίνιο - Και άλλοι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν τα συμπτώματα #σχολεια

Μαθητές και καθηγήτρια γυμνασίου κόκκινης περιοχής «χτύπησε» ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα και, όπως αναφέρει το Thes.gr, ο κορονοϊός προσέβαλε δύο μαθητές (Α’ και Γ’ τάξης), αλλά και μία καθηγήτρια, στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Ενας εκ των δύο μαθητών, μάλιστα, μετέβαινε στο σχολείο με μαθητικό λεωφορείο.

Επιπλέον και άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν τα συμπτώματα του Covid – 19, έλαβαν ειδική άδεια και αποχώρησαν από τα μαθήματα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Η καθηγήτρια, μάλιστα, η οποία διαγνώστηκε θετική, διδάσκει και στο Λύκειο της περιοχής, το οποίο ωστόσο, όπως επίσης προβλέπεται, αυτήν την εβδομάδα θα παραμείνει κλειστό.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι, ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, έχει και έναν μεγαλύτερο αδελφό, ο οποίος φοιτά στο ίδιο σχολείο και βρίσκεται ήδη σε καραντίνα.

Πηγές αναφέρουν στο Thes.gr ότι δεν έχει παρθεί ακόμη οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου ή των τμημάτων όπου φοιτούσαν οι μαθητές και δίδασκε η καθηγήτρια, ενώ το πιθανότερο είναι αύριο, Τρίτη (9/2) να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Το Αιγίνιο ανήκει στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού Πιερίας, έναν εκ των εννέα δήμων οι οποίοι έχουν εισέλθει στην κατηγορία Β’ (Αυξημένου Κινδύνου) του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδος.

Στην περιοχή την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή (12/2) στην περιοχή του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, προκειμένου να πραγματοποιήσει rapid test.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ, θα βρεθεί στον Μακρύγιαλο και το κτήριο του πρώην Δημαρχείου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, κάθε Τετάρτη κι από τις 08:30 έως τις 12:30, rapid test πραγματοποιούνται και στην είσοδο της Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου.

Διαχείριση μεμονωμένων περιστατικών Covid-19 σε μαθητές

•Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19 (βλ.Παράρτημα, δεύτερη ενότητα) εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται το σχολείο με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ένας μαθητής εμφανίσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19 (βλ.Παράρτημα, δεύτερη ενότητα) όταν βρίσκεται στο σχολείο, γίνονται τα παρακάτω εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19.

Υπεύθυνος Covid – 19 στο σχολείο για μαθητές και καθηγητές

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Ο υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 κάθε σχολικής μονάδας:

Ενημερώνει και εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19.

Εχει την ευθύνη επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών,την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Οι ανωτέρω Διευθύνσεις επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (για συνδρομή στην επιδημιολογική διερεύνηση και εκτίμηση κινδύνου)και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας(για συνδρομή στην ιχνηλάτηση επαφών).

Ενημερώνεται για τις τρέχουσες οδηγίες σχετικά με θέματα COVID-19 σε εκπαιδευτικές μονάδες και την αντιμετώπισή τους.

Εχει την ευθύνη για την τήρηση αρχείου καταγραφής απουσιών που σχετίζονται με συμπτώματα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19 (βλ. Παράρτημα, δεύτερη ενότητα) για μαθητές και προσωπικό και την παρακολούθηση της πραγματοποίησης από αυτούς διαγνωστικού τεστ για COVID-19 (εφόσον συστηθεί από ιατρό) και του αποτελέσματός του.

Διαμορφώνει λίστα ατόμων του Τμήματος της σχολικής τάξης όπου εκδηλώθηκε το κρούσμα και παρέχει σχετικές πληροφορίες στον φορέα ιχνηλάτησης των επαφών.

Εχει την ευθύνη διαμόρφωσης, εξοπλισμού και λειτουργίας του προκαθορισμένου χώρου απομόνωσης περιστατικού που εκδηλώνει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με COVID-19 στο σχολείο.

Πηγή: Thes.gr

*Φωτογραφία Αρχείου