Ανακοίνωση διαμαρτυρίας γονέων: Να μην εφαρμοστεί η ΕΒΕ λόγω δυσκολίας των θεμάτων των Πανελληνίων

Να μην ισχύσει εφέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, λόγω της εξωπραγματικής δυσκολίας των θεμάτων στη Φυσική, αλλά και σε άλλα μαθήατα, ζητούν οι γονείς των υποψηφίων, σημειώνοντας ότι η ΕΒΕ πρέπει να καταργηθεί.

Η Ανωτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα δύσκολα θέματα «δεν είναι συγκυριακό μετά και την ψήφιση του νόμου έκτρωμα για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την μοναδική ευθύνη για τα συνεχή εμπόδια στην δημόσια μόρφωση των παιδιών μας»

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ

Ως ΔΣ της ΑΣΓΜΕ εκφράζουμε την αγωνιά και την αγανάκτηση γονέων και μαθητών σε σχέση με τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων (ειδικά της Φυσικής αλλά και Βιολογίας , Ιστορίας, Μαθηματικών) σε σχέση τόσο με τον όγκο αλλά και με το βαθμό δυσκολίας.

Δεν είναι συγκυριακό μετά και την ψήφιση του νόμου έκτρωμα για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το Υπουργείο Παιδείας έχει την μοναδική ευθύνη για τα συνεχή εμπόδια στην δημόσια μόρφωση των παιδιών μας.

Σε αυτές τις συνθήκες απαιτούμε από το Υπουργείο τη μη ισχύ της Ελαχίστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος και παράλληλα την κατάργηση της.