Ανακοίνωση Τομέα Ναυτιλίας Κινήματος Αλλαγής

Για άλλη μια φορά ζούμε την επανάληψη του ίδιου φαινομένου που έχουμε βιώσει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τον εγκλωβισμό ναυτικών μέσα στα πλοία που εργάζονται, για λόγους που άπτονται των ευθυνών των πλοιοκτητριών ή διαχειριστριών εταιρειών τους.

Συγκεκριμένα το πλοίο “Angelic Power” έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 προκειμένου να ξεφορτώσει κάρβουνο προερχόμενο από την Ινδονησία. Έκτοτε βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία και πολύμηνο εγκλωβισμό εξαιτίας των αντιπαλοτήτων και των διαφωνιών των εμπλεκομένων εταιρειών στην διαχείριση και εκμετάλλευση του πλοίου.

Το πλήρωμα του πλοίου που αποτελείται από 22 ναυτικούς, εκ των οποίων 9 Έλληνες, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Κάποια δε μέλη έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και η ζωή τους βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο…

Καλούμε το ΥΝΑΝΠ να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι ναυτικοί και να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούμε το ΥΝΑΝΠ το τολμήσει επιτέλους να θωρακίσει τους ναυτικούς μας, και να μην τους αφήνει ανυπεράσπιστους μετατρέποντάς τους σε θύματα των αντιπαλοτήτων, των διαφωνιών και της κακοδιαχείρισης των εταιρειών που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται τα πλοία.