Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Χάος με τις αποφάσεις των ειδικών

Δείτε πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις #newn #breaking

Oι προγραμματισμένες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Φεβρουαρίου, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, καθώς η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του Υπουργείου Υγείας αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση για νέα μέτρα για την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η συνεδρίαση της επιτροπής έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς διαπυτώνονται έντονες διαφωνίες για τους κλάδους και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να κλείσουν, με αρκετούς στην επιτροπή να επιμένουν στην ανάγκη να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown στην Αττική με κλείσιμο σχολείων και λουκέτο στο λιανεμπόριο, δηλαδή κλειστά καταστήματα χωρίςclick away ή click inside. 

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ούτε το κλείσιμο των σχολείων, αλλά ούτε και να βάλει λουκέτο το λιανεμπόριο, επιμένοντας σε άλλα μέτρα, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων με sms στο 13033 και απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Κατά τα λοιπά, η πρώτη απόφαση που ελήφθη και θα γίνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση είναι να επιβληθεί καθολικό lockdown στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Κάτι που σημαίνει ότι θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα

Οπως έγραψε την Πέμπτη (4/2) το ethnos.gr, εκτός από τον Δήμο Πατρέων, στις κόκκινες περιοχές του χάρτη επικινδυνότητας, λόγω του κορονοϊού, αναμενόταν να ενταχθεί και η Αχαΐα, με βάση πρόταση των λοιμωξιολόγων.

Πηγή: ethnos.gr