Ανέβηκαν οι μετοχές των ιδρυτικών ομάδων της European Super League!

Η είδηση της δημιουργίας μίας νέας κλειστής διασυλλογικής διοργάνωσης με την ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες.

Οι αρνητικές αντιδράσεις των περισσοτέρων ομάδων και των φιλάθλων είναι αυτές που κυριαρχούν, ωστόσο πολύ διαφορετικά είναι τα πράγματα στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, η αγορά είδε με πολύ θετικό μάτι την πρωτοβουλία κάποιων πρωτοκλασάτων κλαμπ για την European Super League, κάτι που αποτυπώθηκε και από τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο, οι οποίες πήραν την… ανηφόρα.

Η μετοχή της «Γιούβε» σημείωσε άνοδο της τάξης του 12% στο Μιλάνο, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν με τον αποκλεισμό με τον οποίο απειλεί την Κυρία η UEFA, αλλά και την προειδοποίηση της ιταλικής ομάδας για τη δυσκολία του εγχειρήματος, κάτι που δε φαίνεται ότι πτόησε τους επενδυτές.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρουσίαζε αύξηση κατά 11% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η αγορά φαίνεται ότι τζογάρει στον διαφαινόμενο χορό εκατομμυρίων, διαφωνώντας με ομάδες και οπαδούς που σκέφτονται τους κινδύνους για το ποδόσφαιρο.