Ανοχύρωτο και με καθυστερήσεις στα αποτελέσματα για τεστ covid το Κέντρο Υγείας Διαβατών

Άρθρο του Χρήστου Νανούση #newn #κορονοϊός #άποψη

Η κατάσταση στο ΕΣΥ ξέραμε ότι δεν είναι και η καλύτερη. Σίγουρα δεν είναι αυτή που προσπαθούσε να μας «πουλήσει» ο κ. Κικίλιας. Ωστόσο, μόνο όταν έχεις προσωπική εμπειρία μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Η παρακάτω ιστορία είναι προσωπική δική μου εμπειρία την τελευταία εβδομάδα και αφορά το Κέντρο Υγείας Διαβατών.

Από τη περασμένη Δευτέρα (8/2) λοιπόν με συμπτώματα βρέθηκα στο Κ.Υ Διαβατών για κλινική εξέταση και τεστ. Το τεστ εν τέλει προγραμματίστηκε για την Πέμπτη (11/2) και τα αποτελέσματα έλαβα απάντηση ότι θα δοθούν το Σάββατο (13/2).

Τελικώς, μετά από σημερινή μου επικοινωνία και εφόσον έχω καλέσει και τον ΕΟΔΥ τις περασμένες μέρες, που εξέφρασε την απορία του γιατί να καθυστερήσει τόσο πολύ ένα covid τεστ, το Κέντρο Υγείας Διαβατών λοιπόν σήμερα που δίνει την απάντηση ότι τα αποτελέσματα θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα (15/2). Μια βδομάδα δηλαδή από τα συμπτώματα.

Ο λόγος; Η κλειστή «γραμματεία» του Κέντρου Υγείας τα Σαββατοκύριακα που κανονικά τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας θα έπρεπε να είναι στην θέση της καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθώς στο συγκεκριμένο Κ.Υ γίνονται και τεστ αλλά και εμβολιασμοί.

Μια καθυστέρηση που δείχνει και με τα δύο χέρια το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και γιατί η πανδημία κ. Κικίλια και κ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ευθύνη των πολιτών αλλά κυρίως ευθύνη δική σας. Διότι, μια βδομάδα χωρίς το αποτέλεσμα του τεστ, δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα άτομα που πιθανώς να έχουν έρθει σε επαφή με το ύποπτο κρούσμα, ούτε να γίνει ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Και δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση αφού όσοι έχουν κάνει τεστ ημέρα Πέμπτη, έπρεπε να περιμένουν τέσσερις ημέρες να μάθουν αν νοσούν από κορονοϊό. Επειδή δεν υπάρχει Γραμματεία τα Σαββατοκύριακα. Που να μην είχε ενισχυθεί και το ΕΣΥ…

Το σίγουρο είναι πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα όχι απλά δεν θα ξεφύγει εύκολα από την πανδημία αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή τη τραγική κατάσταση, στην αβεβαιότητα, τα lockdown και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών για πολύ καιρό ακόμα μιας και τίποτα δεν ενισχύθηκε πραγματικά…