Απο Δευτέρα (15/2) αλλαγή μέτρων για τη Θεσσαλονίκη

Όλα όσα δήλωσε ο Εξαδάχτυλος στην κάμερα του OPEN #newn #covid19 #thessaloniki #OPENTV

«Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα. Θα έχει άλλη κατάσταση απ’ αυτήν που έχει σήμερα. Είναι αναγκαίο» είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο OPEN, την ώρα που στην πόλη έφτασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος: «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έγκαιρο της αποφάσεως (σ.σ.: για την Αττική), μας κάνει να βλέπουμε μικρότερο κόστος και υγειονομικό και οικονομικό. Εκτιμώ ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί τώρα, είναι μικρότερος απ’ αυτόν που θα χρειαζόταν αν αργούσαμε πάλι μια δυο βδομάδες. Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέο περιβάλλον. Είναι δεδομένο ότι θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις. Χρειάζεται ταχύτερες αποφάσεις και πρόληψη».

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα λύματα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων και οι ειδικοί από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αναμένεται αύριο Παρασκευή να καταλήξουν στα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην πόλη και στο κατά πόσο είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ολικό lockdown τύπου Αττικής.

Δείτε όσα δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας την επίσκεψή του από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο. Ο υπουργός θα προβεί σε δηλώσεις μετά την επίσκεψη στο Γεννηματάς και μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ωστόσο, οι αποφάσεις για τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο κατόπιν της εισήγησης των ειδικών, με όλα τα δεδόμενα να δείχνουν αυστηροποίηση και για τη Θεσσαλονίκη.