Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Παπαδημούλης – Τι λέει για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

«Είμαι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και πιστεύω έμπρακτα ότι η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα. Έχω όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Αλλά βρίσκονται πολύ πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων» δηλώνει ο Δ. Παπαδημούλης.

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική προαναγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Από τα μετόπισθεν μετά το 2024

«Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ieidiseis ο κ. Παπαδημούλης απαντώντας στο ερώτημα για το ποιο είναι το πολιτικό του μέλλον στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα.

«Το 2024 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωβουλή, συμπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς πολιτικής παρουσίας και δράσης στην Αριστερά. Έως τότε, θα τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ, την εντολή των συμπολιτών που με εξέλεξαν με την ψήφο τους πρώτο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσω, γεροί να είμαστε, να υπηρετώ τις ίδιες ιδέες, αλλά από τα μετόπισθεν» προσθέτει ο κ. Παπαδημούλης και συμπληρώνει:

«Είμαι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και πιστεύω έμπρακτα ότι η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα. Έχω όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Αλλά βρίσκονται πολύ πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων».

Το πόθεν έσχες, οι τραπεζικές καταθέσεις και ο σάλος για τα ακίνητα

Υπενθυμίζεται πάντως ότι προ καιρού ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε απασχολήσει αρνητικά την ειδησεογραφία καθώς οι αγορές ακινήτων και η ενοικίασή τους μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και εσωκομματικές αναταράξεις.

Μάλιστα με βάση το πόθεν έσχες του 2018 εμφανίστηκε να έχει κάνει αγορές 8 ακινήτων και να είναι ένας από τους πλουσιότερους ή έστω τους πλέον εύπορους πολιτικούς με τραπεζικές καταθέσεις που ξεπερνούσαν τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Ριζική ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ με εκλεγμένη ολιγομελή ηγετική ομάδα

Στην ίδια συνέντευξη στο ieidiseis ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της «ριζικής ανασύνταξης» του κόμματος και προτείνει «εκλεγμένη ολιγομελή ηγετική ομάδα, με ισχυρή παρουσία της νεότερης γενιάς, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, με ενίσχυση των συλλογικών δημοκρατικών λειτουργιών και με σύνθεση απόψεων, θα ενώσουν και θα μεγαλώσουν το Κόμμα».

«Όσοι, έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στην Συνδιάσκεψη θα διαψευστούν. Όσοι, μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν εκκαθαρίσεις και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» είναι λίγοι και γι’ αυτό θα αποτύχουν» αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενόψει της προγραμματικής συνδιάσκεψης και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: https://www.in.gr/