Αποφάσεις σήμερα για την αγορά της Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση-Να μην ανοίξουν mall και κέντρα αισθητικής από Δευτέρα εισηγούνται οι ειδικοί #newn #θεσσαλονικη #αγορα

Αρνητικοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τα μέλη της επιτροπής παρουσιάζονται επιφυλακτικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί επιμένουν να συνεχίσουν οι αγορές στο λιανεμπόριο με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες. Στην κυβέρνηση αναμένουν την απόφαση και για τα φροντιστήρια, ειδικά της μέσης εκπαίδευσης, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων ή εκείνων για τη χορήγηση πτυχίων ξένων γλωσσών.

Σε ότι αφορά το Πάσχα δεν περιμένουμε αποφάσεις σήμερα. Η επιτροπή θα εξετάσει τι θα γίνει τελικά όχι νωρίτερα από την επόμενη Παρασκευή, με δεδομένη πάντως την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Παράλληλα, η Επιτροπή αναμένεται να συζητήσει αν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή καθεστώτος λειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, που εξυπηρετεί πελάτες με click away, αλλά και στην Κοζάνη, τα οποία παραμένουν κλειστά, λόγω έξαρσης κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, με επιστολή του προς τον κ. Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του click away ζητώντας άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και μόνο με αποστολή μηνύματος στο οποίο θα δηλώνεται η προσέλευση του καταναλωτή στην αγορά. Όσον αφορά στα φροντιστήρια, υπάρχουν έντονες πιέσεις για το άνοιγμά τους, δεδομένου ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν.