Απόφοιτοι ΑΠΘ για Πρύτανη: Όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια των αρχών

Δείτε την ανακοίνωση των αποφοίτων #newn #auth

Στο πλευρό του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου στέκεται ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “ο Πρύτανης αναγκάστηκε, όπως όφειλε εφαρμόζοντας τον νόμο, να ζητήσει τη βοήθεια των αρχών όταν κατελήφθη το κτίριο της διοίκησης με τη χρήση λοστών και εργαλείων διάρρηξης και απαίτηση από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας να αποχωρήσουν, με ευθεία απειλή κατά της σωματικής τους ακεραιότητας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον Πρύτανη Νικόλαο Παπαϊωάννου και στις αρχές του ΑΠΘ στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας το Πανεπιστήμιο σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο Πρύτανης αναγκάστηκε, όπως όφειλε εφαρμόζοντας τον νόμο, να ζητήσει τη βοήθεια των αρχών όταν κατελήφθη το κτίριο της διοίκησης με τη χρήση λοστών και εργαλείων διάρρηξης και απαίτηση από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας να αποχωρήσουν, με ευθεία απειλή κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Το ΑΠΘ, όπως και όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, πρέπει να υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατική νομιμότητα στην ακαδημαϊκή ζωή. Η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας στηρίζουν αυτούς τους στόχους. Η βία, η απειλή χρήσης βίας, η κατάληψη δημόσιου χώρου σε βάρος άλλων, για την προώθηση οποιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Η αναβάθμιση της Ανώτατης Παιδείας είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παντελής Σαββίδης