Αρχίζει τον Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα #newn #κορονοιος #εμβολιο

Ξεκινάει τον Ιούνιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού όπως είπε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 επισήμανε ότι «μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

Ο κ. Κοντογεώργης επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Όπως διευκρίνισε την Παρασκευή, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 26 Μαρτίου για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία, χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο. Για το εμβόλιο της Astrazeneca είπε ότι όσοι είχαν ραντεβού και δεν πήγαν θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.