Αργυροπούλου: ” Κάναμε ενδυνάμωση με τσάντες και βιβλία ”

Eπιμέλεια: Ηλίας Γκοντόλια

Η 23 αθλήτρια Χάντμπολ, Πένυ Αργυροπούλου της Ο.Φ.Νέα Ιωνία(Αττική) η οποία μάλιστα αγωνίστηκε κατά το παρελθόν και στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ, μίλησε στο newn.gr για το διάστημα της αποχής από τον φυσικό της χώρο από τον οποίο μάλιστα εισέπραττε και κάποιο εισόδημα. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν και πιθανόν να συνεχίσουν να εμφανίζονται καθώς υπάρχει πιθανότητα, κάποια σωματεία να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο σύστημα ακορντεόν έχοντας ως αποτέλεσμα, αθλήτριες και αθλητές να μείνουν χωρίς ομάδα. Μετέπειτα η Εθνική Ελλάδος αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κομμάτι συζήτησης, με την Πένυ να μας ξετυλίγει τα συναισθήματα που νιώθει φορώντας την γαλανόλευκη.

  • Αρχικά πως κύλησε το διάστημα της απραξίας και αποχής από τα γήπεδα ;

Το διάστημα της αποχής από τις προπονήσεις και τους αγώνες ήταν αρκετά δύσκολο. Έπρεπε να βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε ενδυνάμωση είτε με το βάρος του σώματος είτε με λίτρα νερού, τσάντες με βιβλία κλπ καθώς και μέρη για να τρέχουμε αφού τα γήπεδα στίβου ήταν κλειστά.”

  • Τι επιπτώσεις είχε για εσάς και εάν συνεχίζει να έχει η όλη διαδικασία με την πανδημία ;

Ο αθλητισμός δέχθηκε μεγάλο πλήγμα καθώς τα πρωταθλήματα έμειναν πίσω και αθλητές και σύλλογοι έχασαν το οποίο εισόδημα είχαν. Επιπλέον είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να διατηρήσει τη φυσική και σωματική του κατάσταση όταν είναι κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια. Όσο για το ψυχολογικό κομμάτι είναι λυπηρό να βλέπεις την προσπάθεια και τους κόπους χρόνων να μένουν πίσω.

  • Ανησύχησες για την καριέρα σου καθώς αναφέρθηκες και στο βιοποριστικό κομμάτι ;

Σίγουρα ανησυχώ για το πως θα εξελιχθεί η καριέρα μου εφόσον πλέον μετά από τόσο καιρό απραξίας η επανένταξη είναι αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη.

  • Πως βλέπεις την επανέναρξη του πρωταθλήματος ;

” Δυστυχώς λόγω του ότι αθλήματα όπως το χάντμπολ και κυρίως στην κατηγορία των γυναικών δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη είναι άγνωστο το ποιες ομάδες θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν μετά από αυτή την κατάσταση και κατά πόσο το πρωτάθλημα της Α1 θα καταφέρει να διατηρήσει το επίπεδο που έχει. ”

  • Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι σωματικά ;

” Το σώμα μου το διάστημα της αποχής, ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση λόγω του ότι ο προπονητής και οι γυμναστές της ομάδας μου (Ο.Φ.Ν.Ιωνιας) φρόντισαν με προγράμματα φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης να μας κρατήσουν σε μια φόρμα, όπως ανέφερα και στην αρχή. Πλέον με την έναρξη των προπονήσεων ευτυχώς δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα , ωστόσο η διαδικασία του άνοιξε-κλείσε όπως και η βιαστική επανένταξη στην ενεργό δράση επιφυλάσσει κινδύνους τραυματισμών γι’αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.”

Εθνική ομάδα 

  • Ήσουν μέσα στις αθλήτριες που επέλεξε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Μεσσήνης για τους τρεις προκριματικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος . Ποια τα συναισθήματα ;

Το να καλείσαι να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι κάτι που σε κάνει να νιώθεις περηφάνια. Η συγκίνηση και το συναίσθημα που υπάρχει όταν ακούω τον εθνικό μας ύμνο στην έναρξη κάθε παιχνιδιού και όταν αγωνίζομαι με τα γαλανόλευκα είναι η καλύτερη ανταμοιβή των κόπων μου σαν αθλήτρια.

  • Αποτελεί η Εθνική το εισιτήριο για μια πιθανή μεταγραφή στο εξωτερικό; Πως το εκλαμβάνεις ;

”Θα ήθελα κάποια στιγμή να καταφέρω να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού. Οι εμπειρίες που παίρνει κανεις από την συμμετοχή του σε αγώνες με την εθνική ομάδα αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει το όνομα του στο ρόστερ αυτής, βοηθάνε σίγουρα στην επίτευξη αυτού του στόχου.  

  • Ερχόμενοι λοιπόν στους Προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Βόρεια Μακεδονία. Η Εθνική αποκλείστηκε χάνοντας και τους τρεις αγώνες από Λιθουανία, Ισλανδία και Βόρεια Μακεδονία . Μπορούσε η Εθνική να διεκδικήσει κάτι περισσότερο λαμβάνοντας υπόψιν μια βασική παράμετρο καθώς από τις 18 αθλήτριες μόνο οι 2 αγωνίζονται στο εξωτερικό με τις υπόλοιπες να προέρχονται από το Ελληνικό Πρωτάθλημα το οποίο ήταν για μεγάλο διάστημα σε παύση .

Είναι γεγονός ότι η παύση του ελληνικού πρωταθλήματος είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού καθώς και την απώλεια κάποιων αθλητριών που θα δίνανε σημαντική βοήθεια. Παρ’ολα αυτά καταφέραμε να κοντράρουμε τόσο την ομάδα της Λιθουανίας όσο και της Βόρειας Μακεδονίας η οποία ήταν θεωρητικά από τις καλύτερες του ομίλου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εμφάνιση της ομάδας και πλέον ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα και ατομικά η κάθε μια αλλά και σαν ομάδα. 

  • Πλέον, η προσοχή της Εθνικής εστιάζετε στα προκριματικά του EURO 2022 που θα διεξαχθούν μεταξύ 31 Μαϊου με 6 Ιουνίου. Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με Ιταλία, Λετονία και Βοσνία- Ερζεγοβίνη με το εισιτήριο για την επόμενη φάση να πηγαίνει μόνο στην 1η ομάδα του ομίλου . Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική δεδομένου δύο σημαντικών παραμέτρων, όπως η επανέναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος και το γεγονός πως οι αγώνες των Προκριματικών θα διεξαχθούν στην Ελλάδα .

” Οι ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει η εθνική μας τον Μάιο είναι πολύ κοντά στις δυνατότητες της. Κρατάμε τα θετικά από τους προηγούμενους αγώνες και μελετώντας τους αντιπάλους αλλά και βελτιώνοντας τα λάθη μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα με την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά και θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα και με περισσότερη σιγουριά. Το ότι οι αγώνες θα γίνουν στην Ελλάδα μας δίνει ίσως το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο θα βοηθούσε περισσότερο κυρίως στην ψυχολογία μας, η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. ”