«Άρση της αδικίας σε βάρος των αποφοίτων των Εσπερινών Λυκείων»

Με ερώτηση της προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρεται στις δυσκολίες φοίτησης των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Σε ένα δημοκρατικό κράτος η διασφάλιση της δυνατότητας για κοινωνική κινητικότητα, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης και της δια Βίου Μάθησης, αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και είναι αυτονόητο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό φαίνεται το έχει ξεχάσει εντελώς το Υπουργείο Παιδείας για τους Αποφοίτους των Εσπερινών Λυκείων που αφήνονται στην τύχη τους χωρίς στήριξη.

Στα Εσπερινά Λύκεια φοιτούν εργαζόμενοι μαθητές με ποικίλη ηλικιακή ταυτότητα που καθημερινά μοχθούν μέσα σε αντίξοες επαγγελματικές και οικογενειακές συνθήκες. Πολλοί από αυτούς επιθυμούν παράλληλα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ελπίζοντας σε μια “δεύτερη ευκαιρία”.

Τελικά το Υπουργείο Παιδείας θα άρει την αδικία που υφίστανται αυτοί οι μαθητές που προσπαθούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον ή θα εξακολουθήσουν να είναι αόρατοι;”