Αττική: Πάνω από 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Δύσκολες ώρες για την Αττική #Newn #Covid

Συναγερμός από την ασφυκτική πίεση που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοιού στα νοσοκομεία της Αττικής.

Για μια πολύ δύσκολη εφημερία, αύριο 13/3 ετοιμάζεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός με μόλις 30 κλίνες κορωνοιού κενές από τις 170 που διαθέτει το νοσοκομείο συνολικά.

Στο νοσοκομείο δίνονται συνεχώς εξιτήρια προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ενώ διακομιδές γίνονται τόσο προς όλα τα νοσοκομεία της Αττικής όσο και σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει ασφυξία στο σύστημα και για αυτό συνιστά στους πολίτες να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί και ασφαλείς.

Την ίδια ώρα, πολύ χειρότερη είναι η εικόνα στο νοσοκομείο Σωτηρία, το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς, όπου γεμάτες είναι και οι 249 κλίνες κορωνοιού.

Καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί, υπό αυτά τα δεδομένα, να δεχτεί νέα περιστατικά γίνεται συνεχής προσπάθεια, των γιατρών από το πρωί σήμερα, να δίνονται εξιτήρια σε αρνητικοποιημένους ασθενείς ώστε να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία προς συνέχιση της νοσηλείας.

Ειδικότερα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι, δίνεται σήμα στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ κι αμέσως έρχεται νέο περιστατικό το οποίο πρέπει να εισαχθεί για να του παραχωρηθεί οξυγόνο.

Η κατάσταση δείχνει οριακή με τα περιστατικά COVID-19 να μονοπωλούν τις εφημερίες. 

Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα έγιναν 400 εισαγωγές ημερησίως με τα 2/3 αυτών να αφορούν την Αττική.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο Αττικόν την τελευταία εφημερία έγιναν 77 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό ενώ 70 καταγράφηκαν στον Ευαγγελισμό.
Την ίδια ώρα στις 58 και 45 ήταν οι εισαγωγές που καταγράφηκαν στο Γεννηματάς και το Λαικό, το οποίο μάλιστα δεν έχει μονάδες εντατικής θεραπείας για κορωνοιό, αντίστοιχα.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Γεννηματάς, θα πρέπει να σημειωθεί πως 110 ήταν συνολικά οι ασθενείς με κορωνοιό που επισκέφτηκαν το τμήμα επειγόντων με τους 58 να εισάγονται τελικά για νοσηλεία.

Η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική υπολογίζεται στο 92%.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ευαγγελισμό παραμένει κενή μόλις μια κλίνη από τις 58, στο Σωτηρία 4 από τις 84 και 5 από τις 43 στο Αττικόν.

Πηγή: skai.gr