Αυγενάκης: Λανθασμένη η απαγόρευση στον οργανωμένο αθλητισμό

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού σε ραδιοφωνικό σταθμό #newn #covid19 #sports

Αιχμές κατά της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για τις αποφάσεις τους σχετικά με τον αθλητισμό, άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 984”.

«Στον οργανωμένο αθλητισμό εφαρμόζονται αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η απαγόρευση είναι λανθασμένη, πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόσθεσε με νόημα: «Στα μέλη της επιτροπής δίνονται τα αποτελέσματα με τις εβδομαδιαίες λίστες όλων των αθλημάτων και των ομοσπονδιών από τα τεστ που διενεργούνται. Σε 2.500 χιλιάδες τεστ, ένα ποσοστό μόλις 0,3 με 0,4% βρίσκονται θετικοί. Οι λοιμωξιολόγοι, όμως, δεν είχαν διαβάσει τα στοιχεία σωστά ή δεν τα είχαν διαβάσει καθόλου».

Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ακόμη πως «αν δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και πιο ώριμα πρέπει εκ των πραγμάτων να επιτρέψουμε τη λειτουργία κάποιων οργανωμένων πρωταθλημάτων», ενώ, αναφορικά με τη λειτουργία των ακαδημιών, τη συνέδεσε με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες: «Οταν ξεκινήσουν τα σχολεία, πρέπει να ξεκινήσουν και οι ακαδημίες που είναι πιο οργανωμένες. Δεν μπορεί να επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο και την ίδια στιγμή να μην τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις ακαδημίες».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου και ιδιαίτερα στο κομμάτι που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της βίας: «Με τις διατάξεις που ήδη έχουν θεσπιστεί, από τον Νοέμβριο του 2019, επιχειρούμε για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό. Και με τις διατάξεις που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου, το οποίο πηγαίνει στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες, αυστηροποιούμε το πλαίσιο: Επαναφέρουμε το ιδιώνυμο, αναπροσαρμόζουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των λεσχών Φιλάθλων και του τρόπου των οργανωμένων μετακινήσεων των οπαδών, ώστε όλοι να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί,» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ