Χούλιγκαν πίσω από την επίθεση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

16 συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια #newn

Kοντά στην ταυτοποίηση του νεαρού που έριξε κάτω τον αστυνομικό από το μηχανάκι βρίσκονται οι αρχές. 

Στο πλαίσιο αυτό οι ύποπτοι αναζητούνται τόσο από την τράπεζα δεδομένων της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας που έχει αναλάβει την έρευνα, όσο και από το τμήμα βίας στους αθλητικούς χώρους. Στόχος είναι ο εντοπισμός του «Ινδιάνου» δράστη, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί με βάση την πρακτική που ακολούθησε, καθώς διένυσε τουλάχιστον 100 μέτρα και πέταξε τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα, στην οποία ήταν συνεπιβάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε λίγο νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, η έρευνα δεν κινείται στα «τυφλά» και υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι που φαίνεται να έχουν σχέση με κάποιους συνδέσμους οπαδών συγκεκριμένων ομάδων. Μάλιστα, υπήρξε κάλεσμα συγκέντρωσης τέτοιων ομάδων και μια εκδήλωση πρόθεσης επιθέσεων σε αστυνομικούς σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν είναι τυχαίο ότι εντοπίστηκαν νωρίτερα στον Νέο Κόσμο 25 «γιγαντομολότοφ» 1,5 λίτρου με προσαρμοσμένες κροτίδες πάνω τους, όπως και πέντε λίτρα βενζίνης, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στις επιθέσεις εναντίον του «Αίαντα» και στις κλούβες που βρίσκονταν περιμετρικά του αστυνομικού τμήματος της Νέας Σμύρνης.

Εν τω μεταξύ, τα 16 άτομα που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για 13 βαριά αδικήματα. Μάλιστα, ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού, καθώς φαίνεται να αναγνωρίζεται ανάμεσα στο πλήθος των 50-60 ατόμων που χτύπησαν άγρια τον νεαρό αστυνομικό, ενώ κρατούσε και σιδερόβεργα. 

Σε ό,τι φορά στον 27χρονο αστυνομικό, όπως είπε στους συναδέλφους του, σώθηκε από τα βάναυσα χτυπήματα χάρη στο κράνος του, στο θώρακα που φορούσε στο σώμα του, αλλά και τις επιγονατίδες. Όταν τελικά του έβγαλαν το κράνος συνέχισαν να τον χτυπούν με ξύλα, σιδερόβεργες, μπουνιές και κλωτσιές. Όπως ανέφερε το θύμα της επίθεσης, φοβήθηκε ότι θα του έπαιρναν το όπλο. 

Σημειώνεται ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ βρέθηκε στο σημείο με 10 μοτοσικλέτες και 20 αστυνομικούς, καθώς είχαν εντολή να περιπολούν στα στενά της περιοχής, κυρίως μετά την επίθεση αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης προκειμένου είτε να ειδοποιούν για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή είτε, αν χρειαζόταν, να προχωρούσαν σε προσαγωγές ή συλλήψεις. Κάποια στιγμή εγκλωβίστηκαν στην οδό της Αγίας Φωτεινής κι επιχείρησαν να διασχίσουν την οδό Πλαστήρα, καθώς βρέθηκαν στον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων και κυρίως εκείνων που έκαναν τις επιθέσεις.  Μάλιστα, με χειροβομβίδες κρότου λάμψης επιχείρησαν να ανοίξουν το πεδίο και να διασχίσουν την οδό Πλαστήρα. 

Πάντως, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού ακολούθησε μια εκδικητική μανία των συναδέλφων του, οι οποίοι προέβησαν σε ακραίες κι επικίνδυνες ενέργειες εναντίον πολιτών και βρέθηκαν μέσα σε αυλές, σε σπίτια και σε καταστήματα και για το λόγο αυτό ερευνώνται από την ελληνική αστυνομία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.