Δεν θα λειτουργήσει το κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι

Δεν θα λειτουργήσει φέτος η Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση στο Ποσείδι σύμφωνα με απόφαση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης του ΑΠΘ είχε αρχικά εισηγηθεί να λειτουργήσει η κατασκήνωση, όμως συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και τα φαινόμενα ανοιχτών συγκεντρώσεων και συνωστισμών χωρίς την τήρηση υγειονομικών μέτρων, που εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, επαναξιολόγησε την εισήγησή της προς το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ. Στη συνέχεια το ΔΣ της ΕΑΔΠ ΑΠΘ, σε έκτακτη συνεδρίαση του «με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και προπάντων την ασφάλεια των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ, έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας ΑΠΘ τη θερινή περίοδο 2021».

«Είναι αυτονόητο ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, όπως και η δέσμευση όσων υπηρετούμε την κοινωνία από θέσεις ευθύνης στον εθνικό στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας και της απασχόλησης, έπειτα από τις δυσμενείς συνθήκες που για μήνες επέβαλε η πανδημία. Η καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας, και δη των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως η Χαλκιδική, είναι προαπαιτούμενο για μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα δώσει οικονομική ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που άμεσα ή έμμεσα ανήκουν ή εξαρτώνται από τον κλάδο του τουρισμού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση.

«Είναι κατανοητό ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας ανυπομονούν μετά από μήνες εγκλεισμού να επιστρέψουν σε έναν χώρο ταυτισμένο με την ανεμελιά και τις χαρές της πανεπιστημιακής ζωής. Επίσης, για την οικονομική ανάπτυξη του πανεπιστημίου η μη λειτουργία της κατασκήνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει κόστος. Πρέπει όμως να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και το πώς κάποιες καταστάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

πηγή: https://www.rthess.gr/