Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Παπαναστασίου, μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ #newn #κοινωνια #θεσσαλονικη #ΟΑΣΘ #διαμαρτυρια

Σε ολιγόλεπτο, «αυθόρμητο», συμβολικό αποκλεισμό της οδού Παπαναστασίου, μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Οργανισμού, ζητώντας από την «επικίνδυνη πλέον» διοίκηση την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων κάνει λόγο για εμπαιγμό και προφάσεις από τη διοίκηση, ενώ προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι διοικούντες «έρχονται να διαλύσουν και τις οικογένειές μας με ένα εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας. Μειώνουν ημέρες ανάπαυσης και παράλληλα εφαρμόζουν ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα που διαλύει κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προγραμματισμό ενώ επιβαρύνει την ψυχική υγεία των εργαζομένων που τόσο απαραίτητη είναι για εργαζόμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή αυθόρμητη συγκέντρωση των εργαζομένων, είναι το πρώτο στάδιο αυτών που θα ακολουθήσουν.

Είναι το πρώτο ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης ενάντια στις ενέργειες της αποτυχημένης αλλά και επικίνδυνης πλέον διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.

Εμπαίζουν τους εργαζόμενους και με προφάσεις αποφεύγουν έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Απεναντίας προβαίνουν συνεχώς σε μονομερείς ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων.

Ισοπεδώνουν θεσμικές και μισθολογικές κατακτήσεις που με κόπο και αγώνες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα τώρα έρχονται να διαλύσουν και τις οικογένειές μας με ένα εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας. Μειώνουν ημέρες ανάπαυσης και παράλληλα εφαρμόζουν ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα που διαλύει κυριολεκτικά κάθε οικογενειακό προγραμματισμό ενώ επιβαρύνει την ψυχική υγεία των εργαζομένων που τόσο απαραίτητη είναι για εργαζόμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και γεννάται το ερώτημα

Γιατί όλα αυτά; Το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζει;

Είναι προφανές.

Για να καλύψουν την αποτυχία τους στην ανασυγκρότηση της συγκοινωνίας, προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους.

Προκαλούν σύγχυση για να μας οδηγήσουν σε κινητοποιήσεις και να μας αποδώσουν ευθύνες για την κατάσταση της συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά τους για νέο ξεπούλημα.

Διαλύουν συστηματικά τον δημόσιο στόλο των λεωφορείων προκειμένου να ενισχύουν ιδιώτες μέσω leasing φέρνοντας τα αποσυρθέντα λεωφορεία της Ευρώπης στην τριτοκοσμική πόλη μας όπως την κατάντησαν οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.  

Φτάνει πιά!!! Δεν θα μας φιμώσουν. Θα αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τα δικαιώματά μας αλλά και για μια συγκοινωνία που αξίζει στην ταλαίπωρη πόλη μας».