Διεθνής διάκριση για το Ωραιόκαστρο!

Με ευρωπαϊκό βραβείο eTwinning για το πρόγραμμα «Stem is on fire» – Βραβείο Marie Skłodowska Curie (χορηγός του βραβείου είναι ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης του eTwinning της Πολωνίας), τιμήθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 και οργανώθηκε από τη νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου, Βαρβάρα Αραβανή. Συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία – ανάμεσα στα Ελληνικά σχολεία και το 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου με τη νηπιαγωγό Εύη Φλούδα.

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των μαθητών, η ανάπτυξη της ικανότητας θέσπισης και πραγματοποίησης στόχων, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων μέσα από τη γνωριμία των μικρών μαθητών με το φυσικό φαινόμενο της φωτιάς. Το πρόγραμμα επιλέχθηκε μέσα από τα 870 προγράμματα που δήλωσαν συμμετοχή και αποτελεί παράδειγμα συλλογικής εργασίας και άριστων επιτευγμάτων.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες. Οι διακρίσεις που πετυχαίνουν τα παιδιά μας αποδεικνύουν πως το μέλλον του τόπου μας θεμελιώνεται σε γερές βάσεις. Συγχαρητήρια!», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Στηρίζουμε και ενισχύουμε κάθε ενέργεια και προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Είναι σημαντικό τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις, καθώς αναπτύσσουν ικανότητες, προάγουν την αυτοεκτίμησή τους, ενώ μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους. Μπράβο!», αναφέρει ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.