Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό

Με μια σειρά δράσεων #newn #covid19 #Νεαπολη_Συκιες

Με ένα νέο κύκλο δράσεων και παρεμβάσεων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τον αγώνα για την ενίσχυση της προστασίας της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού Covid-19. Παράλληλα η διοίκηση του δήμου επιμένει στη διεκδίκησή της για τη δημιουργία Εμβολιαστικών Κέντρων στα Δημοτικά Ιατρεία επιρρίπτοντας ιδιαίτερο βάρος στο θέμα του εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), μετά την πάγια εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, βρίσκεται σε πλήρη κινητικότητα μεταφέροντας ηλικιωμένους, ανάπηρους και μοναχικούς πολίτες στα Εμβολιαστικά Κέντρα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Από τις 25 Ιανουαρίου έως και χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου, πάντα με τη συνοδεία εργαζομένων στο πρόγραμμα, 159 πολίτες μεταφέρθηκαν με οχήματα του δήμου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης, ακόμη και εκτός της πόλης (Χαλάστρα, Λαγκαδάς, κ.ά.). Άλλες τέσσερις μεταφορές ατόμων με αναπηρία έγιναν με ειδικό όχημα τύπου VAN, ενώ για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 μετακινήσεις πολιτών προς τα Ε.Κ.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό…

Στο μεταξύ, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΕμβολιάΖΩμαι, ξαναΖΩ», στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

«Ο εμβολιασμός αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο ανάσχεσης του κορωνοϊού και θωράκισης της κοινωνίας και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας. Η πανδημία παραμένει σε έξαρση και οφείλουμε όλοι να δείξουμε στάση ευθύνης και να εμβολιαστούμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί γρήγορα η άμυνα της κοινωνίας απέναντι στον ιό για να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος θα χαιρετίσει την εκδήλωση.

«Ο εμβολιασμός έναντι του νέου κορωνοϊού είναι μονόδρομος για να ξεπεραστεί η πανδημία και η κοινή δράση όλων των φορέων προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτική ανάγκη» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παρή Γενίτσαρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, στις 7 το απόγευμα, με ομιλητή τον παιδίατρο-λοιμωξιολόγο, και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδη, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από διερμηνέα που διέθεσε η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, ενώ, παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι-καλεσμένοι θα μπορούν να συμμετέχουν και μέσω Facebook (F/B: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ), και συγκεκριμένα:

•             Zoom: https://zoom.us/j/96034763251, και 

•             Facebook Live: https://www.facebook.com/dhmosneapolhsykewn/live/,

ενώ οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν και τον (mobile friendly) online οδηγό που έχει δημιουργηθεί για τη συμμετοχή στην ημερίδα (https://www.canva.com/design/DAEXmdOmuzk/WxzKjCi9YiLSS2FQQtxN1w/view?website#2:1-2). – Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 639639

…και εμβολιασμός ΑμεΑ

Την ίδια ώρα, μετά από επίμονη διεκδίκηση και αγώνα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, εξασφαλίστηκε ο πρώτος αριθμός εμβολίων για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) που είναι ενταγμένα στα ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ).

Συγκεκριμένα, την προσεχή Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, θα εμβολιασθούν 31 άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των γονέων τους, ενώ θα εμβολιασθούν και εργαζόμενοι των ΚΔΑΠμεΑ. Ο εμβολιασμός θα γίνει στα Δημοτικά Ιατρεία του Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 & Περγάμου 2), από δυο ιατρούς και δυο νοσηλευτές των Δημοτικών Ιατρείων.